Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        TEMA Vakfı Edirne İl Temsilciliği 2016 yılını değerlendirdi

        (Fotoğraflı)

        Koray Ustabaşı

        EDİRNE (İHA) - TEMA Vakfı Edirne İl Temsilciliği Yönetim ekibi, ilçe gönüllü sorumluları ve Üniversite Genç Tema Topluluğu ile birlikte Edirne'de TEMA faaliyetlerini değerlendirdi.

        Edirne'nin verimli tarım arazilerinin korunması için açılan davanın keşfine TEMA Vakfı adına katılan Edirne İl Temsilcisi Şirin Çoğal, "Sanayi alanı ve konut dışı kentsel çalışma alanı olarak kullanılmak istenen araziler, mutlak tarım alanı ve özel ürün alanıdır. Alan, yöreye mahsus tarımda münavebeli olarak bütün ürünlerin üretimine uygundur. Ayrıca, genel olarak eğim yüzde 5-6, toprak derinliği 60 santimetre ve üzerinde olup, çoraklık, kirlilik, taşlılık gibi bir olumsuzluk bulunmamaktadır ve saha kadimden beri tarım amaçlı kullanılmaktadır" dedi.

        Türkiye'de tarım arazilerinin 2001 yılında 26,4 milyon hektarken, 2014 yılında 24 milyon hektara gerilediğini ve 13 yılda 2,4 milyon hektar tarım arazisinin kaybedildiğini hatırlatan Çoğal, TEMA Vakfı olarak, gıda güvenliği adına, verimli toprakların korunması için çalışmalarına devam edeceklerini belirtti.

        (KU-MK-Y)

        24.10.2016 10:58:53 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Edirne haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Edirne Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler