Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Bilim Sevdalıları Bilim Parkı'nda

        (Fotoğraflı)

        İSTANBUL (İHA) - Esenler Bilim Parkı, bilim sevdalısı öğrencilere eğitici ve eğlenceli deneysel çalışmalar yapma fırsatı sunuyor.

        Türkiye'nin ilk bilim parkı unvanını taşıyan ve ortaöğretim düzeyinde yaptığı bilimsel çalışmalarla prestij kazanan Esenler Bilim Parkı, yeni dönem çalışmalarına hızlı başladı. Bir yandan 8-14 yaş öğrencilerine Fen Bilgisi, Matematik, İngilizce, Satranç, Tekvando gibi alanlarda eğitim verirken bir yandan da laboratuvar çalışmalarına devam eden Bilim Parkı, lise grubu öğrencilerine Fizik ve Kimya laboratuvarlarında proje çalışmaları da yaptırıyor.

        Eğitim ve eğlence bir arada

        Bilim Parkı, Esenler'deki ve çevre ilçelerdeki okullardan gelen misafirlerini de ağırlıyor. Esenler Kemer İlkokulu 4. sınıf öğrencileri de Bilim Parkı'nı ziyaret ederek birbirinden eğitici ve eğlenceli bilimsel çalışmalar yaptılar. Fizik laboratuvarında titrek el oyunu, gauss tüfeği, kaleidoskop gibi aletlerle, kimya laboratuvarında ise jelibon patlatma, renkli kar yapımı, yanardağ deneyi gibi şaşırtıcı deneylerle keyifli dakikalar geçirdiler. Öğrenciler, Bilim Parkı'nda hem çok eğlendiklerini hem de bilimsel yenilikler öğrendiklerini belirttiler.

        (HK-ÖK-Y)

        24.10.2016 12:07:58 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İstanbul haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İstanbul Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler