Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        PTT 175.yıl dönümü kutladı

        GAZİANTEP (İHA) - Gaziantep Başmüdür Vekili Salim Kaplan PTT'nin 175. yıl dönümünü kutladı.

        Gaziantep Başmüdür Vekili Salim Kaplan PTT'nin 175. yıl dönümünü nedeniyle yayımladığı mesajında, '' İnsanlık tarihi kadar eski olan haberleşme faaliyetleri çağlar boyunca değişik aşamalardan geçerek ve sürekli gelişerek bu günkü yapısına kavuşmuştur.

        Posta; İnsanlığın göçebe yaşayıştan yerleşik topluma geçmesinde olduğu kadar medeniyetlerin gelişmesinde de önemle bir rol oynamıştır. Aynı zamanda milletlerin var olmalarını, iç ve dış tehditlere karşı savunma mekanizmalarını zamanında oluşturmalarını sağlayan en önemli hizmet alanlarından biridir. Posta sektörü küreselleşen dünyada da büyük bir önem arz etmiş, İnternet ve Teknoloji, tüm dünyayı etkisi altına alıp değiştirirken posta sektörünü önemli ölçüde geliştirmiştir.

        Ülkemizde 23 Ekim 1840 tarihinde Posta Nezareti olarak kurulan PTT günümüzde de çağın gerektirdiği değişim ve gelişim hamlesini gerçekleştirebilen, halkımıza madden ve manen en yakın kurumlarımızdan biri olmuştur.

        Genel Müdürlüğümüzce 20 Eylül 2016- 7 Ekim 2016 tarihleri arasında 26. Dünya kongresine ev sahipliği yapmamız ve 2020 yılına kadar UPU İdari Konsey Başkanlığını yürütecek olmamız PTT A.Ş tarihinde önemli dönüm noktalarıdır. Bu başarılar, bir dünya markası olması hedefimizi hayata geçirmemizde bize önemli katkılar sağlayacaktır.

        PTT A.Ş olarak Ülke gelinde Merkez Müdürlükleri, Şube ve Acente olmak üzere toplam 4 bin 500 işyeri ile hizmet verildiği, Gaziantep PTT Başmüdürlüğü olarak da 1 Posta Dağıtım Merkez Müdürlüğü, 12 Merkez, 4 ilçe merkezinde olmak üzere 50 Şubesi ve 6 acente olmak üzere toplamda 68 işyeri ile Gaziantep halkına hizmet sunmaktadır.

        Kısaca Hizmetlerimiz Arasında

        Mektup Postası, tebligat, kayıtlı elektronik posta, telgraf, tele-post (faks) hizmetleri,Kişisel Pul hizmetleri ve Filateli hizmetler,Kargo/ Kurye kabul ve dağıtım hizmetleri,Yurtiçi ve Yurtdışı havale hizmetleri,Posta Çeki hizmetine ilişkin hizmetler, interaktif işlemler,Elektrik, Su, Doğal gaz, GSM ve sabit telefon /internet fatura tahsilatlarıYurtdışı Para Transferi (Western Union Şirketi Namına Yapılan) Hizmetleri,Özel Şirketler ve Kamu Kurumları adına fatura tahsilatı Hizmetleri,Bankalar adına kredi verme işlemlerinin yapıldığı,Maaş /aylık, işsizlik ve sosyal yardım ödemlerinin işyerlerimizden yapılması hizmeti,Kuruluşumuz ile SGK, İŞKUR Genel Müdürlüğü, Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü, Sosyal- Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları arasında maaş /aylık, işsizlik ve sosyal yardım ödemelerinin işyerlerimizden yapılması hizmeti,Trafik Para cezalarının tahsilatı hizmeti,Sigorta Poliçe satış ve prim tahsilatını yapılması hizmeti,Efektif alış ve satış döviz işlemleri hizmeti,HGS Satış İşlemleri hizmeti, e-Devlet şifresi ve zarf satış işlemleri hizmetleri yapılmaktadır.

        Bu duygu ve düşüncelerle Şirketimizin 176. yılını kutluyor, tüm çalışanlarımıza, şehrimize, ülkemize hayırlara vesile olması temennisiyle bu anlamlı günümüzü bizimle paylaşan basınımızın siz değerli Temsilcilerine ilgilerinizden dolayı Gaziantep PTT Başmüdürlüğü olarak şükranlarımı sunuyorum'' ifadelerine yer verdi.

        (BRN-y)

        24.10.2016 13:26:42 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Gaziantep haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Gaziantep Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler