Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Genç çiftçiler mantar yetiştirdi

        - Osmaniye'nin Hasanbeyli ilçesinde genç çiftçi Aslı Özkan istiridye mantarı yetiştirmeye başladı

        (Fotoğraflı)

        Kasım Karadağ

        OSMANİYE (İHA) - Osmaniye'nin Hasanbeyli ilçesinde Genç Çiftçi Hibe Projesi'nden yararlanan Aslı Özkan, bin metrekarede istiridye mantarı yetiştirmeye başladı.

        Hasanbeyli ilçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Veyis Tuncer ve Ziraat Mühendisi Salih Karaküçük, genç çiftçi Aslı Özkan'ın mantar yetiştirdiği işletmeyi ziyaret ederek incelemelerde bulundular.

        Özkan'a olgunlaşma aşamasında olan ve kısa zamanda pazara sunulacak istiridye mantarının bakım uygulamaları, sulama, iklimlendirme, hijyen, hasat ve mantarhanede uyulması gereken kurallarla ilgili uygulamalı eğitimin verildiği ziyarette konuşan işletme sahibi Özkan, bu işi severek yaptığını söyledi. Özkan, "Evden uzaklaşmadan aile bütçesine katkı sağlayabiliyorum. Pazarlama sıkıntısı yaşamıyorum ve talebin artması durumunda da işletmemi büyütmeyi düşünüyorum" dedi.

        (KSM-Y)

        24.10.2016 14:04:00 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Osmaniye haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Osmaniye Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler