Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Niğde'de çaya zam geldi

        (Fotoğraflı - Görüntülü)

        Haber : Mücahit Bilgi

        Kamera : Mücahit Bilgi

        NİĞDE (İHA) - Niğde'de kahvehanelerde içilen içeceklere yüzde 25 zam geldi.

        Niğde Kahveciler odası başkanı Kadir Yılmazer, yeni belirlenen fiyatlara göre kahvehanede çay 1TL, çay ocağında 85 kuruşa satılacağını belirtti.

        Niğde Kahveciler Odası'nın talebi ile Niğde Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (NESOB) çay ve diğer içeceklere yüzde 25 zam yapıldı. Dağıtımına başlanan yeni fiyat listesine göre Merkezde ve ilçelerde kahvehanelerde çay 75 kuruştan 1 liraya, kahve ise 1 lira 75 kuruştan 2 liraya çıktı.

        Niğde Kahveciler Odası Başkanı Kadir Yamaner, yapılan zam ile ilgili açıklamada bulundu.

        Başkan Kadir Yamaner yaptığı açıklamada, çay girdilerinin ve çıktılarının arttığı için bu yüzden zam yapmak zorunda kaldıkları söyledi.

        Başkan Yılmazer konuşmasında şunları söyledi;, "Çaylarımızın maliyeti yani girdi çıktıları arttığı için bizde zam almak zorundaydık. Üyelerimizin sıkıntıları vardı. Çay fiyatları çok düşüktü ama çay fiyatları 1 lira yapmak için üç aydır bekliyorduk. Esnaf Odaları başkanımızda bizim bu talebimizi yerine getirdi. Zam değerlendirmesini yaparak bütün çevre illerdeki zamlarla birlikte çay fiyatlarını 1 Tl yaptılar. Bugün bize bir bardak çayın maliyeti 40 kuruşu geçiyor. Bu yüzden de üyelerimizin sıkıntılarını giderdiğimiz için bizlerde bu çabaları harcadık ve üyelerimizin sıkıntılarını giderdik. En son zammımızı 2014 yılının Haziran ayında almıştık. İki yıldır yeni zam aldık. Bize de zaten 2 yılda bir zam veriyorlar şimdilik memnunuz." dedi.

        Kahvehane esnaflarına uyarılarda bulunan Başkan Yamaner, "Esnaflarımıza çaylarının kalitelerinin artırmalarını aynı zamanda fiyat tarifelerine uymalarını ve herkesin tarifesini alması gerektiğini almadıkları taktirde cezalı duruma düşmemelerini söylüyorum.Bazı çay ocaklarımız var. fiyatları kırmak için bir birleriyle yarışıyorlar ve birbirlerini yok etmek için her şeyle uğraşıyorlar bunlarla uğraşmamaları lazım. Bizde elimizden ne geliyorsa yapmaya hazır." diye konuştu.

        (YE-SK)

        24.10.2016 14:30:15 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Niğde haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Niğde Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler