Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        DÜ öğrencilerine ücretsiz kurs imkanı

        (Fotoğraflı)

        DİYARBAKIR (İHA) - Dicle Üniversitesi Sağlık, Kültür, Spor Daire Başkanlığı ve Yenişehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü arasında yaygın eğitim çerçevesi kapsamında işbirliği protokolü imzalandı. Protokol çerçevesinde öğrencilere birçok alanda ücretsiz kurslar verilecek.

        İşbirliği çerçevesinde Dicle Üniversitesi rektörlük senato odasında tanışma toplantısı düzenlendi. Toplantıya Dicle Üniversitesi Genel Sekreter Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Ufuk Bircan, Yenişehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Hacı Cebe, Dicle Üniversitesi SKS Daire Başkanı Abdullah Getiren, Yenişehir Halk Eğitim Müdür Yardımcısı Muzaffer Özel, Dicle Üniversitesi SKS Şube müdürü Mehmet Nur Öncü, Yenişehir Halk Oyunları Koordinatörü Aydın Börü ve çok sayıda usta öğretici katıldı. Toplantıda halk oyunları, müzik, fotoğraf, el sanatları, piyano ve benzeri alanlarda düzenlenecek kurslarla ilgili görüş alışverişinde bulunuldu.

        Halk oyunları alanlarında usta öğreticilerinin, geçen yıl çok güzel işler çıkardıklarını söyleyen Yenişehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Hacı Cebe, bu yıl da güzel işlere imza atacaklarından şüphe duymadıklarını belirtti. Milli Eğitim olarak üzerlerine düşen sorumlulukları yerine getirdiklerinin altını çizen Cebe, üniversiteden yer ve öğrenci talebinde bulunduklarını ifade etti.

        Kişinin bir mesleği, bir de meşguliyetinin olması gerektiğini anlatan Dicle Üniversitesi Genel Sekreter Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Ufuk Bircan, eskiden herkesin en az bir enstrüman çalabildiğini, iş dışında uğraşlar edindiğini kaydederek, sosyal aktivitelerin önemine değindi. Üniversite olarak üzerlerine düşen her şeyi yapmaya hazır olduklarını belirten Bircan, çalışma alanları ve öğrencilerin temini konusunda gerekenin yapılacağını söyledi.

        İmzalanan protokol çerçevesinde ilk planda 7 bölge halk oyunları olmak düzenlenecek her alandaki kurstan Dicle Üniversitesi öğrencileri ücretsiz olarak faydalanabilecek.

        (İHA-MP-Y)

        24.10.2016 14:36:43 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Diyarbakır haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Diyarbakır Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler