Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Rektör Kızılay: "Türkiye'ye örnek olacak bir proje"

        (Fotoğraflı)

        MALATYA (İHA) - Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, beraberinde İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay ve Malatya Baro Başkanı Av. Enver Han ile birlikte Eskimalatya Mahalle Yaşam Müzesi'ni gezdi. Rektör Kızılay, "Eskimalatya Mahalle Yaşam Müzesi Türkiye'ye örnek olacak" dedi.

        Eskimalatya Mahalle Yaşam Müzesi ile ilgili değerlendirmede bulunan İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, Eskimalatya Mahalle Yaşam Müzesi'nin Türkiye'ye örnek olacağını belirterek, "Çok güzel bir müze yapmış başkanımız. Ben başta başkanımız Selahattin Gürkan olmak üzere bu müzenin fikir temasının oluşturulup, bu hale getirilmesine kadar tüm aşamada emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum. Fikir ve tema çok güzel. Mahalle müzesi teması" diye konuştu.

        Bir şehrin gelişmişliğini ve entelektüel düzeyini gösteren en önemli kurumlardan birinin müzeler olduğunu ifade eden Kızılay, "Müze kültürdür, sanattır. Tarihtir müze, geçmişi günümüze tanıtmaktır. Bunun en güzel örneğini burada bir mahalle müzesi kurarak Battalgazi Belediyemiz vermiş. Müzenin içinde bizim kadim kültürümüzden bu güne kadar, günlük yaşam, ev hayatı, mahalle hayatı canlandırılmış. Yeni neslin bunları görerek büyümesi, bunları içine sindirerek büyümesi gerekir. Bunun içinde ulaşılabilir, kolay ve görsel örneklere sahip olmamız lazım. Sadece anlatmak veya yazmak yetmeyebilir. Bunları canlandırmak lazım. Onun için bu müze bunun çok güzel bir örneğini oluşturmuş. Şehre de başka mahallelere örnek olmuş. Ben tahmin ediyorum ki bu mahalle müzesi ülkeye örnek olacak. Ülkemizin diğer şehirlerine ve ilçelerine örnek olacaktır. Ben müzeyi çok beğendim. Başkanımızın başka müzelerle müzeler zinciri oluşturmasını başkanımdan talep ediyorum, şehrimiz adına. Kendisini de tebrik ediyorum. Müzenin kurulmasından bugüne ve ziyarete açılmasına kadar emeği geçen Battalgazi Belediyemizin ekibine de teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

        Malatya Baro Başkanı Av. Enver Han ise, Eskimalatya Mahalle Yaşam Müzesi'nden etkilendiğini belirterek, "Hakikaten etkilendim. Etkilenmemek mümkün değil. Sayın belediye başkanımız Selahattin Gürkan, seçildiği 2004'ten sonra Battalgazi'de tarihi canlandırmıştır. Tarihi yeniden gün yüzüne çıkarmıştır. Ben çalışmalarından dolayı kendisine teşekkür ediyorum. Bugünde kendisi mihmandarlık etti. 1890 yılında yapılan Poyraz Konağı'nı gezdirdi. Başkanımızın kıymetli çalışmalarıyla ayakta durmakta ve Battalgazi Eskimalatya kültürünü yaşatmaktadır. Ben başta başkanımız olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.

        (ZIG-CÖ-Y

        24.10.2016 16:21:50 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Malatya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Malatya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler