Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Sürücülerden bozuk yol tepkisi

        (Fotoğraflı)

        Ahmet Erkut

        ADIYAMAN (İHA) - Adıyaman'ın Sincik-Yarpuzlu Karayolunda HES Barajı yakınlarında bulunan yolda oluşan çukurlar ve tümsekler sürücülerin tepkisine neden oluyor.

        Sincik - Yarpuzlu Karayolunda bulunan HES Barajı yakınlarındaki yolun HES Barajı nedeniyle bozulduğunu iddia eden yolu kullanan araç sürücüleri duruma tepki göstererek yolun yapılmasını talep etti. Tümsek ve çukurların oluştuğu yolu her gün kullanmak zorunda olduğunu belirterek, tepki gösteren sürücülerden Mehmet Can Özbek, "Sincik ilçesine bağlı Alancık köyü ile Eskiköy arasında özel bir firma tarafından yapılan HES barajı nedeniyle su altında kalan Yarpuzlu yolu, ilgili firma tarafından farklı bir güzergahta yeniden açıldı. Açılan yeni yol üzerinden bir yıl geçmeden bozularak köstebek yuvasına döndü. Karayolları ağında olan bu yolun bakım ve onarımı için ilgili makamlara ilettik. Ancak bize verilen cevap bu yolun burada faaliyet gösteren HES firmalarına ait ağır tonajlı araçların geçmesinden dolayı bozulduğunu ve bakım onarımını bu firmaların yapacağı belirtildi. Geçen yıl burada şantiyesi olan bir HES firması yolda oluşan çukurlara sıcak asfalt yerine hazır beton dökerek yama yaptı. Hazır beton ile yapılan bu yamaların üzerinden kış geçince, bu yolun zemininin oturması nedeniyle bu yamaların her biri birer tümsek haline geldi. Diğer yandan yolda yeni çukurlar oluştu ve yol kullanılamaz hale gelmeye başladı. Biz burada her gün ilçe merkezindeki okullara öğrenci taşıyoruz. Dümdüz olan bu yolda normalde 80-90 kilometre hızla gidilebilir ama bu çukur ve tümseklerden dolayı 40-50 kilometre hızla gidebiliyoruz" dedi.

        Önceki yılda öğrenci servisinin kaza yaptığını hatırlatan Özbek, benzer bir kazanın tekrar yaşanmaması yolda gerekli bakım ve onarımı yapılmasını istedi.

        (AE-SD-Y)

        24.10.2016 16:35:36 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Adıyaman haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Adıyaman Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler