Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Aydın'da 34 FETÖ şüphelisi aranıyor

        (Fotoğraflı)

        Mehmet Barlas

        AYDIN (İHA) - Aydın'da devam eden FETÖ/PDY terör örgütü soruşturması kapsamında 34 şüphelinin aranmasına devam edildiği bildirildi.

        Aydın Valiliği'nden yapılan haftalık bilgilendirmede; " 15 Temmuz 2016 tarihinde devletimizin ve milletimizin varlığını birliğini, halkımızın can ve mal güvenliği ile demokrasiyi hedef alan FETÖ/PDY Terör Örgütüne yönelik olarak ülkemizde yapılan mücadele kapsamında ilimizde 17 Ekim 2016 - 24 Ekim 2016 itibariyle ilimiz genelinde; (Adliye, Emniyet, Askeri) çeşitli Kamu Kurum ve Kuruluşlarından toplam 57 personel görevden uzaklaştırılmış olup, 1 Eylül 2016 tarih ve 29818 sayılı Resmi Gazete'de yayınlanan KHK/672 sayılı Olağanüstü Hal Kapsamında Kamu Personeline İlişkin Alınan Tedbirlere Dair Kanun Hükmünde Kararname ile ilimiz genelinde 654 personel kamu görevinden çıkarılmıştır.

        İlimiz genelinde; (Adliye, Emniyet, Askeri) ve çeşitli Kamu Kurum ve Kuruluşlarından 9 kişi adli kontrol şartı olmak üzere serbest bırakılmıştır. Çeşitli Kamu Kurum ve Kuruluşlarından (Adliye, Emniyet, Askeri) toplam 27 kişinin aranmasına halen devam edilmektedir. İlimiz genelinde; (Adliye, Emniyet, Askeri) ve çeşitli Kamu Kurum ve Kuruluşlarından toplam 5 Kamu görevlisi gözaltındadır. İlimiz genelinde; (Adliye, Emniyet, Askeri) ve çeşitli Kamu Kurum ve Kuruluşlarından toplam 6 Kamu görevlisi tutuklanmıştır.

        Bunların dışında örgütün finansal kaynaklarına yönelik yapılan operasyonlarda toplam 44 şahıs hakkında adli işlem yapılmış olup, bunlardan 2 şahıs adli makamlarca tutuklanmış olup, 4 şahıs adli kontrol şartı ile toplam 9 kişi serbest bırakılmış, 26 kişi gözaltında olup,7 şahıs ise halen aranmaktadır" denildi.

        (MB-Y)

        24.10.2016 17:10:03 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Aydın haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Aydın Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler