Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Kuşadası Belediyesi'nin 2017 yılı bütçesi 128 milyon lira oldu

        - CHP'li meclis üyelerin oylarıyla kabul edilen bütçeye, AK Parti ve MHP'li meclis üyeleri red oyu verdi

        (Fotoğraflı)

        Zafer Hacısalihoğlu

        AYDIN (İHA) - Kuşadası Belediyesi'nin 2017 Mali Yılı bütçesi 128 milyon lira olarak kabul edildi.

        Kuşadası Beledi Meclisi, 2017 Mali Yılı Performans Programı, 2017 Ücret Tarifesi ve 2017 Mali Yılı Bütçe Tasarısı'nı görüşmek üzere Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı başkanlığında Erkan Yücel Sahnesi'nde toplandı. Belediye mülklerinin satışıyla ilgili kamuoyunda oluşan tepki nedeniyel vatandaşların büyük ilgi gösterdiği toplantıda ilk olarak Ekim Ayı Olağan Meclis toplantısında Plan ve Bütçe Komisyonu'na sevk edilen Mali Hizmetler Müdürlüğü 2017 Mali Yılı Performans Programı oylanarak kabul edildi.

        Performans Programı'nın ardından Ücret ve Tarife Komisyonu tarafından değerlendirilen 2017 Ücret Tarifesi oylandı. Toplantıda, Komisyonu'nun görüşleri doğrultusunda 2016 turizm sezonunun olumsuz geçmiş olması nedeniyle esnafa destek olmak amacıyla Belediye tarafından 2017 yılında tahsil edilecek işgaliye, eğlence vergisi, termal kaynaklı sıcak su aboneliği, ağaç sökme-dikme bedeli gibi pek çok ücrette indirime gidildi.

        Toplantıda son olarak 2017 Mali Yılı Bütçe Kararnamesi görüşüldü. 2017 Yılı Mali Bütçesi'nde Belediye birimlerine 128 milyon TL ödenek aktarılırken gelirlerin ise toplam 118 milyon TL olacağı öngörüldü. Toplantıda ayrıca Kuşadası Belediyesi'nin Ege ve Marmara Çevre Belediyeler Birliği'ne üye olması da kararlaştırıldı.

        - Belediye mülklerinin satışıyla ilgili madde ertelendi

        Bu arada, ekim ayı ilk toplantısında gündeme getirilen ve kamuoyundan büyük tepki alan belediye mülklerinin satışıyla ilgili madde ise komisyon üyelerinin süre istemesi nedeniyle ertelendi. Konuyla ilgili konuşan Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı, belediye mülklerinin satışını eleştirenlere yönelik ağır hakaretlerde bulundu Belediyenin mülklerinin satışında ısrarcı olduklarını belirten Özer Kayalı, elde edilecek gelirin Belediyeye ait taşınmazların hiçbir kişi ya da kuruma peşkeş çekilmesinin söz konusu olmayacağını, bu imkanları hizmet için kullanacaklarını ileri sürdü.

        (ZH-MB-Y)

        25.10.2016 05:51:46 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Aydın haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Aydın Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler