Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Hayırsever Dr. Ömer Faruk Meriç'ten eğitime bir katkı daha

        (Fotoğraflı)

        MANİSA (İHA) - Manisa'nın Şehzadeler İlçesi Ahmet Bedevi Mahallesinde hayırsever Dr. Ömer Faruk Meriç'in katkılarıyla yapılacak olan 32 derslikli ortaokulun ön protokolü Manisa Valiliğinde imzalandı. Hayırsever Meriç tarafından 2002 yılında aynı mahalleye 16 derslikli kendi ismini taşıyan İlköğretim Okulu yaptırılmıştı.

        Valilik Makamında düzenlenen protokol imza törenine Şehzadeler Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Recep Dernekbaş, Ahmet Bedevi Mahallesi Muhtarı Ramazan Taylan, Şehzadeler İlçe Milli Eğitim Müdürü Ebubekir Ermiş, Şehzadeler İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Muhammed Çetin de katıldı.

        Törende konuşan Dr. Ömer Faruk Meriç, "Bana böyle vatana hayırlı işler yapmayı Allah'ın nasip etmiş olması çok büyük bir lütuftur. Ben bu lütfun farkındayım. Allah'ıma şükrediyorum ki; bana memleketime böyle bir hizmet etme şansı verdi. Sizler de vasıta olduğunuz için çok müteşekkirim. Hepinizden Allah razı olsun." şeklinde konuştu.

        Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer ise, "Çok güzel bir anın eşiğindeyiz. Bu oda o binlerce çocuğumuzu alamayacağı için onları temsilen biz varız. Ben onların teşekkürünü keşke gerçek manada intikal ettirebilsek diyorum, ama siz bunun farkındasınız. Yaptığınız işin ne kadar büyük bir mazhariyet olduğunun da farkındasınız. Çok teşekkür ediyoruz size, bütün çocuklarımızın adına." dedi.

        Babasının ve kendisinin birikimleriyle 2002 yılında Şehzadeler İlçesi Ahmet Bedevi Mahallesinde 16 Derslikli Dr. Ömer Faruk Meriç İlköğretim Okulu'nu yaptıran Meriç, yaptırmış olduğu ve adını taşıyan okulun, çevresindeki okul ihtiyacını karşılamada yetersiz kalması ve yeni okula ihtiyaç duyulması üzerine okul bitişiğinde bulunan arsaya yeni bir okul yapımı için Ziraat Bankasında açılan hesaba 500 bin TL tutarında destek sağladı.

        Hayırsever Dr. Ömer Faruk Meriç'in desteğiyle yapımı düşünülen 32 derslikli ortaokulun eğitime kazandırılmasıyla; mevcut bulunan ve ikili öğretim yapılan ilkokul ve ortaokulda normal öğretime geçileceği gibi yakınlarda bulunan diğer temel eğitim kurumlarının da öğrenci yükünün azalmasını sağlayacak.

        Dr. Ömer Faruk Meriç kimdir?

        1929 yılında Manisa'da dünyaya gelen Ömer Faruk Meriç, ilk, orta ve lise eğitimini Manisa'da tamamladıktan sonra 1955 yılında İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesinden mezun oldu. Değişik üniversitelerde göz hastalıkları ihtisasını başarı ile tamamladıktan sonra 1967 yılında Manisa'da göz hekimi olarak çalışmaya başlayan Meriç, 1994 yılında İzmir ve Manisa Devlet Hastanelerinde çalışarak bir çok hastanenin göz servislerinin kurulmasına öncülük etti. Meriç 39 yıllık meslek hayatını 1994 yılında emekli olarak tamamladı.

        (SC-Y)

        25.10.2016 09:37:40 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Manisa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Manisa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler