Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Kamu Sen'den "sözlü sınav" tepkisi

        (Fotoğraflı)

        İZMİR (İHA) - Türkiye Kamu Sen İzmir İl Başkanı Ahmet Doğruyol, kamu personeli alımında yapılması planlanan sözlü sınavlara tepki göstererek, "Bu kadrolar için yıllarca bekleyen insanların umutlarını sözlü sınavlarla birkaç kişinin iki dudağı arasında bırakılıyor" dedi.

        Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Esaslarına Dair Genel Yönetmelikte yapılan değişikliğin tüm kadrolar için yapılacak sınavlarda sözlü mülakat şartını getirdiğini açıklayan Türkiye Kamu Sen İzmir İl Başkanı Ahmet Doğruyol, "DSP, MHP ve ANAP koalisyonu olan 57.Hükümet döneminde getirilmiş olan KPSS (Kamu Personeli Seçme Sınavı) ile kamuya alınacak personeller arasında kısmen adalet sağlanmışken, bugün gelinen noktada merkezi sınavın hiçbir önemi kalmamıştır" dedi.

        Yapılan düzenleme ile başarı puanı 70'den 60'a indirildiğini söyleyen Doğruyol, "Personel alımlarına sözlü sınav getirilmiş ve sınavın başarısının yazılı ve sözlü sınavın aritmetik ortalamasına göre olacağı düzenlenmiştir. 12 Şubat 2017'de Sağlık Bakanlığı'nın yapacağı sınavlarda da bu değişiklikler uygulanacaktır. Kamuda sözlü sınav olup da adaletle karar verildiği, objektif kriterlerin esas alındığı bir tane bile sınavı tarih daha yazmamıştır" iddiasında bulundu.

        "Bu kadrolar için yıllarca bekleyen insanların umutlarını sözlü sınavlarla birkaç kişinin iki dudağı arasında bırakılıyor" diyen Ahmet Doğruyol, "İptali için en kısa sürede hukuki süreci başlatacağımız bu düzenlemenin kabul edilebilir hiç bir yanı yoktur. Birçok kamu kurumunda yapılan sözlü sınavın Danıştay kararları ile iptal edildiği düşünüldüğünde bunun yanlışlığının hukuk tarafından da tescilli olduğu açıktır" dedi.

        (AG-Y)

        25.10.2016 10:18:42 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İzmir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İzmir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler