Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Başkentli subay eşlerinden Ayvalıklı yoksul öğrencilere şefkatli yardım

        (Fotoğraflı)

        Suat Salgın

        BALIKESİR (İHA) - Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde yapmış olduğu sosyal çalışmalarla gönüllerde taht kuran Ayvalık Şefkat Evleri Yaptırma ve Yaşatma Derneği'ne; ilçedeki yoksul öğrencilere yönelik gerçekleştirdiği gönüllü yardımlara bir destek de Ankara'dan geldi.

        Bu kapsamda, Dernek Başkanı Fatma Cavlı'nın girişimleriyle, derneğin Ankara'daki gönüllü destekçileri Pelin Okumuş, Yeşim Kızılçelik ve Serap Arat Aytekin'in aracılığıyla, başkentteki Milli Savunma Bakanlığı bünyesindeki Or-An Lojmanlarının sakini subay eşlerinden yaklaşık bir kamyon civarında kışlık mont, bot, atkı, bere, kıyafet yardımı Ayvalık'a ulaştırıldı.

        Or-an Lojmanı sakini subay eşlerinin kendi imkanlarıyla Ankara'daki mağazalardan satın alarak Ayvalık'a gönderdikleri malzemeler, Ayvalık'ta yoksul ve ihtiyaç sahipleri tarafından 'Fatma Anne' olarak nitelendirilen Dernek Başkanı Fatma Cavlı ve derneğin yöneticilerine ulaştı.

        Gelen yardımlar Ayvalık İlçe Milli Eğitim Müdürü Erkan Bilen'in öncülüğünde belirlenen ilçedeki okullarda zor koşullarda eğitim gören yoksul öğrencilere okul müdürleri aracılığıyla teslim edildi.

        Konuyla ilgili muhabirimize açıklamalar yapan Ayvalık Şefkat Evleri Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Fatma Cavlı, sadece Ayvalık'!ta değil, Türkiye'nin dört bir yanında gönüllü dostlarının bulunmasından duyduğu memnuniyeti ifade etti.

        Derneğin Ankara'daki gönüllü destekçileri Pelin Okumuş, Yeşim Kızılçelik ve Serap Arat Aytekin'in Ayvalık'taki yoksul öğrencilere yönelik yardımlarının süreceğini kaydeden Başkan Cavlı, "Biz Türkiye'nin dört bir yanı ve hatta dünyanın çeşitli ülkelerindeki gönül dostlarımızla kurduğumuz büyük bir sevgi ağının ihtiyaç sahiplerine yönelik yardımlarda bulunulmasını sağlamayı başardık. Bu yüzden de çok mutluyum. Başkentte ikamet eden 3 gönüllü arkadaşımızın soğuk kış günleri arifesinde Ayvalık'taki yoksul ailelerin çocuklarına yönelik MSB Or-an Lojmanı sakini subay eşleriyle gerçekleştirdikleri bu güzel katkıya sonsuz şükranlarımı sunuyorum. Bu yardımların İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz aracılığıyla da ihtiyaç sahibi çocuklara ulaştırılması bizleri ziyadesiyle mutlu etti. Ben bu konuda emeği geçen ve destek veren tüm gönüllülerimize teşekkür ediyorum" diye konuştu.

        (ŞK)

        25.10.2016 13:27:43 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Balıkesir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Balıkesir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler