Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Tuğba Kuruyemiş'in yeni ürünü zahter tanıtıldı

        - Vücudu hastalıklara karşı bu ürün Ffelendirecek

        İBRAHİM KILINÇ

        AYDIN (İHA) – Merkezi Aydın'da bulunan ve Türkiye'nin yaklaşık 80 noktasında şubesi bulunan Tuğba Kuruyemiş, insanların kış hasatlıkları ve gribe karşı direncini arttırabilmesi için zahter üretimine başladı. Osmanlı'dan günümüze kadar bir kültür olarak devam eden zahterin hem kahvaltılara ayrı bir tat verdiği hem de kış hasatlıklarına karşı vücudu Efelendirdiği belirtildi.

        Hoş kokusu ve güzel tadı olan zahteri, fesleğen, kavrulmuş susam, kek, tuz, kırmızı toz biber, pul biber, kimyon, nane, sarımsak, soğan tozu ve rezene karşımı ile özel olarak ürettiklerini belirten Baharat Bölümü Gıda Mühendisi Eda Bedir ürünün aynı zamanda antiseptik özelliği de bulunduğunu belirtti.

        "Vücudu soğuk algınlığı ve gribe karşı koruyor"

        Türkiye'de pek çok ilde günlük ısı farkının çok fazla olduğunu bu nedenle insanların gribal enfeksiyonlara daha çabuk yakalandığını ifade eden Tuğba Kuruyemiş Baharat Bölümü Gıda Mühendisi Eda Bedir, "Zahter, Osmanlı döneminden beri şifa olarak tüketildiği için biz de bu ürünümüze zahter adını verdik. Kahvaltıda tüketilen peynir, salça, yumurtanın ve patates kızartmasının üzerine serpiştirilebildiği gibi zeytinyağı ile de tüketilen bir ürün. Bu muhteşem ürün adeta bir iksir gibi. Soğuk algınlığı ve gribe karşı olan etkisinin yanında sinir sistemine oldukça faydalıdır. Hazmı kolaylaştırır. Böbrek hastalıklarına karşı şifalı. Uyarıcı ve bedeni kuvvetlendirici etkisi vardır. Adeta enerji deposu olan bu ürünü herkesin tüketmesini öneriyoruz" diye konuştu.

        Ürünü, hamile kadınlardan, okula giden çocuklara, ağır işte çalışan beden işçilerinden zinde kalmak isteyen herkesin rahatlıkla kullanabildiğini belirten Gıda Mühendisi da Bedir, oldukça beğenilen bu ürünün Türkiye genelindeki tüm Tuğba mağazalarında satışa sunulduğunu söyledi.

        (İK)

        26.10.2016 09:40:26 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Aydın haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Aydın Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler