Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Kağıthane Belediyesi'nden lise mezunlarına kurs

        (Fotoğraflı)

        İSTANBUL (İHA) - Kağıthane Belediyesi, Hamidiye Gençlik Merkezi'nde lise mezunu öğrencilere yönelik, sayısal ve sözel branşlarında YGS-LYS kursu düzenliyor.

        Kağıthane Halk Eğitim Merkezi'nden görevlendirilen öğretmenlerden hafta içi her gün toplamda 20 saat eğitim alan öğrenciler, akıllı tahtalarla donatılan sınıflarda üniversiteye hazırlanıyor.

        Kursa katılan ve özel kursa hiç gitmediğini belirten öğrencilerden Kayseri Mimar Sinan Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi mezunu Halil Burhan Tan, belediyenin hizmetinden memnuniyetini dile getirdi. Türkçe-matematik branşından kurs alan Tan, "Belediyenin bize sunduğu imkanlarla dershaneden daha iyi bir ortama sahibiz. Buradaki herkes bir şeylerin farkında ve bilincinde" dedi.

        Ücretsiz kurstan faydalanan ve 4 farklı dersten destek aldığını belirten Enbiya Ede de "Son derece verimli geçen bir kurs. Bu sayede üniversitede iyi bir bölüme yerleşmeyi umut ediyorum" ifadelerini kaydetti.

        Özellikle üniversite eğitimine çok önem verdiklerini belirten Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, öğrencilere daha ilkokul çağındayken destek çıkmaya başladıklarını vurguladı. Başkan Kılıç, "Kırtasiye yardımının yanı sıra okullarımızın ihtiyaçlarına da cevap veriyoruz. İl dışında okuyan yaklaşık bin 500 üniversitemize eğitim yardımında da bulunuyoruz. Yeter ki okusun, yeter ki eğitimini tamamlasın" diye konuştu.

        Üniversiteye hazırlık kursundan şu anda 80 lise mezunu öğrenci faydalanıyor.

        (HK-MK-Y)

        26.10.2016 09:56:47 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İstanbul haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İstanbul Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler