Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Minik öğrencilere geri dönüşüm eğitimi

        (Fotoğraflı)

        İSTANBUL (İHA) - Küçükçekmece Belediyesi tarafından kreş öğrencilerine geri dönüşüm konusunda görsel ve uygulamalı bilgi verildi.

        Küçükçekmece Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğünün düzenlediği 'Geri Dönüşüm Eğitimleri' ilçedeki ana okullarında başladı. Atakent 2'nci bölgede eğitim veren Etki Koleji kreşinde minik öğrencilerle buluşan Çevre Mühendisi Mürşide Çetin Evirgen, görsel ve uygulamalı şekilde öğrencilere geri dönüşümün faydalarını anlattı.

        "Doğal kaynaklarımız sonsuz değil"

        Öğrencilere geri dönüşüm konusunda bilgiler veren Evirgen, "Geri dönüştürülebilen maddeler, cam, kağıt, alüminyum, plastik, piller ve elektronik atıklardır. Geri dönüşümün faydalarını özetlemek gerekirse, doğal kaynaklarımız korunur, enerji tasarrufu sağlar, atık miktarı azalır ve geri dönüşüm ekonomiye katkı sağlar. Kağıt yapımı için ağaçlar kesiliyor. Cam yapmak için taş ve kum kullanılıyor, ambalaj veya poşet yapmak için yine doğal kaynaklarımız kullanılıyor. Doğal kaynaklarımız da sonsuz değil ve azalıyor. Bunun bilincinde olarak hareket etmek zorundayız" dedi.

        "Farkındalık çocuklardan ailelere taşınmalı"

        Geri dönüşümün en önemli basamağının kaynağından ayırmak olduğunu belirten Evirgen, bu eğitimin çocuklarla başlamasının önemine dikkat çekerek, "Bu iş çocuklarla başlayıp evlere yayılmalı ve gelecek nesiller de kendiliğinden bu ayrımı yapan kişiler olmalıdır" diye konuştu.

        Küçükçekmece Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, 2016 yılı boyunca 70 bin kişiyi geri dönüşüm konusunda bilgilendirdi.

        (HB-MK-Y)

        26.10.2016 10:12:16 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İstanbul haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İstanbul Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler