Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Ahlat'taki öğrenci servis şoförlerine bilgilendirme semineri

        (Fotoğraflı)

        Serdar Adıyaman

        BİTLİS (İHA) - Bitlis'in Ahlat İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amirliği ve jandarma ekipleri tarafından öğrenci servis şoförlüğü yapan sürücülere yönelik bilgilendirme semineri düzenlendi.

        Ahlat Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü Ertuğrul Gazi Konferans Salonunda düzenlenen seminere İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Ahmet Zafer Bayram, İlçe Emniyet Müdür Vekili Erdem Yaban, Ahlat İlçe Milli Eğitim Müdürü Mutluk Özden, şube müdürleri Bülent Bildirici ve Taner Dalga ile öğrenci servisi şoförlüğü yapan sürücüler katıldı. Seminerde konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Mutluk Özden, tespit ettikleri bazı sorunlar ve aksaklıklar konusunda servis şoförlerini uyardı. Özden, "Şoför olarak sizler de eğitimin bir parçasısınız. Öğrencilere karşı tavır ve davranışlarınızda daha dikkatli olmalısınız. Neticede onlar sizin de evladınız sayılır. Bunu unutmayın ve davranışlarınızı ona göre yapın. Taşıtlarınızın eksiklerini geciktirmeden tamamlayın. Günü geçmeden muayene ve sigortalarınızı zamanında yaptırın. Kesinlikle yolcu almayınız ve taşıtlarda asla sigara içmeyiniz. Yasak ve öğrencilere uygun olmayan müzikler dinlemeyiniz. Kış lastiklerinizi zamanında takınız. Öğrencilerin sorunsuz ve güvenli şekilde ulaşım yapmaları için kurallara riayet ediniz" dedi.

        Ahlat İlçe Emniyet Müdürlüğü, Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amirliğinde görevli trafik polisi ve Ahlat İlçe Jandarma Komutanlığında görevli jandarma trafik personelleri tarafından öğrenci servisi şoförlerine; servislerin uyacağı kurallar, taşımalı eğitim yapan şoförlerin dikkat etmesi gereken kurallar, öğrencilerin sağlıklı ve güvenli ortam içerisinde taşınması, trafik mevzuatı, emniyet kemeri kullanımı, kış lastiği uygulaması, güvenli ulaşım için gerekli olan uygulamalar, fazla yolcu alınmaması, araçlarda bulunması gereken donanımlar, trafikte hüküm ve yönetmelik konuları hakkında bilgiler verildi.

        (MSA-Y)

        26.10.2016 10:36:07 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bitlis haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bitlis Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler