Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        YENİMEK hayalleri gerçeğe dönüştürüyor

        - YENİMEK'li Kaya, öğrenci olarak girdiği kapıdan öğretmen çıktı

        ANKARA (İHA) - YENİMEK kurslarında makyaj ve cilt bakımı eğitimi alarak usta öğretici olan Sevil Kaya, şimdi Susuz Kurs Merkezi'ndeki 33 öğrencisine meslek kapılarını aralıyor.

        Yenimahalle Belediyesi Meslek Edindirme ve Hobi Kursları (YENİMEK), Yenimahalleli vatandaşları meslek sahibi yapıyor. 2014 yılında YENİMEK'le tanışan ve 2 yıl öğrenci sıralarında oturan Sevil Kaya da hayalleri gerçeğe dönüşenlerden sadece birisi. 2016-2017 eğitim-öğretim yılında YENİMEK kurslarında eğitim aldığı "temel makyaj ve cilt bakımı" branşında usta öğretici olan Kaya, şimdi Susuz Kurs Merkezi'ndeki 33 öğrencisine meslek kapılarını aralıyor.

        Asıl mesleği tiyatroculuk olan 35 yaşındaki Sevil Kaya, 2014 yılında İlkyerleşim Kurs Merkezi'ne kayıt yaptırarak "temel makyaj ve cilt bakımı" branşında 2 yıl eğitim aldı. Kendi mesleğinin yorucu gelmesiyle hayatına yeni bir yön vermek isteyen Kaya, arkadaşlarının tavsiyesiyle YENİMEK'le tanışarak hayallerini gerçeğe dönüştürdüğünü anlattı. YENİMEK bünyesindeki hocaların ve idari birimlerin sadece ders vermekle kalmayıp, ufuklarını açarak mesleki destek sağladıklarının da altını çizen Kaya, "Dışarıda bu kursu almak ciddi bir maddi külfet gerektiriyor. Ben öğretmen olmak istiyordum, para ödemediğim gibi harika dostluklar da kazanarak amacıma ulaştım. Şimdi bende öğrencilerim için elimden geleni yapıyorum. YENİMEK ailesine dahil olduğum için çok mutluyum. Bize bu imkanı sağlayan Belediye Başkanı Fethi Yaşar başta olmak üzere tüm ekibine teşekkür ediyorum" dedi.

        (CC-Y)

        26.10.2016 11:02:31 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler