Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ATB Başkanı Bilgiç: "Milli Tarım Projesi" bizleri heyecanlandırıyor"

        (Fotoğraflı)

        ADANA (İHA) - Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Üyesi ve Adana Ticaret Borsası (ATB) Başkanı Şahin Bilgiç, "Havza Bazlı Üretime dayalı Destekleme Modeli" ve "Hayvancılıkta Yerli Üretimi Destekleme Modeli" başta olmak üzere bu ana temeller üzerine inşa edilen "Milli Tarım Projesi"nin 2017 yılında hayata geçirilecek olmasının kendilerini heyecanlandırdığını söyledi.

        ATB Meclis Başkanı Sabahattin Yumuşak'ın açtığı olağan meclis konuşmasında gündem gereği söz alan TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Adana Ticaret Borsası Başkanı Şahin Bilgiç, "Yıllardan beri Adana Ticaret Borsası olarak üzerinde çalıştığımız, Havza Bazlı Üretim modelinin Çukurova Bölgesi için önemini çok iyi biliyoruz. Bölgemizde havza modelinin uygulamaya geçmesiyle, yıllardır dışarıya bağımlı olduğumuz başta pamuk ve soya olmak üzere tarım ürünlerinde bölgemizin tekrar altın çağını yaşayacağına inanıyoruz. Havza Bazlı Üretime Dayalı Destekleme Modeli ile ülkemiz bundan böyle üretim planlamasına geçecek arz-talep tartışmaları büyük oranda ortadan kalkacaktır. Üretici hangi ürünü nerede ekerse, ne kadar ve ne zaman destek alacağını önceden bileceği için piyasalar istikrara kavuşacaktır. Bizleri heyecanlandıran, Türk tarım ve Hayvancılığına büyük katkı sağlayacağına inandığımız bu projelerin başlamasını sabırsızlıkla bekliyoruz" dedi.

        Gebe düve üretim merkezleri de hayata geçecek

        Açıklanan Milli Tarım projesinde Adana'nın da içinde olduğu 31 ilde uygulanacak damızlık üretim merkezleriyle en az 500 başlık damızlık gebe düve üretim merkezlerinin de hayata geçirileceğinden memnunluk duyduğunu ifade eden Başkan Bilgiç, "Bu projeler Adana'da sadece tarım değil hayvancılığında ne kadar önem arz ettiğini göstermektedir. Bu projelerden Adanamızda hayvancılıkla iştigal eden borsa üyelerimizin ve besicilerimizin en üst düzeyde faydalanmalarını arzu ediyoruz. Adana Ticaret Borsası olarak bölgemizde tarım ve hayvancılığın hizmetinde olmaya, yapılacak her projede, atılan her adımda, Çukurova Bölgesine faydalı olabilecek her işte üreticimizin, iş adamımızın, sanayicimizin yanında olmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

        (UMT-Y)

        26.10.2016 11:35:05 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Adana haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Adana Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler