Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Refakatçi kursuna katılan hanımların sertifika mutluluğu

        (Fotoğraflı)

        GAZİANTEP (İHA) - Şehitkamil Belediyesi ve Şehitkamil Halk Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile düzenlenen hasta ve yaşlı refakatçi kursuna katılan hanımlara sertifikaları verildi. Sertifikalarını alan hanımlar, iş hayatına atılabilecekleri için mutlu olduklarını söyledi.

        Şehitkamil Belediyesi ile Şehitkamil Halk Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle yürütülen hasta ve yaşlı refakatçi kursu tamamlandı. Karşıyaka Sosyal Tesisinde eğitim gören kursiyerlere eğitici öğretmenler tarafından 7 buçuk aylık bir süreyle 'hasta ve yaşlı refakati' konusunda bilgi verildi. Kursiyerler, hasta ve yaşlı bakımı konusunda detaylı bilgi sahibi oldu. Eğitimler sonunda kursiyerlere sertifikaları düzenlenen törenle verildi.

        "TAM ANLAMIYLA DONANIMLI EĞİTİME SAHİP OLDULAR"

        Kurs hakkında bilgi veren Şehitkamil Belediyesi Karşıyaka Sosyal Tesisi Aile Merkezi Sağlık Teknikeri Gülcan Çelik, kursiyerlerin tam anlamıyla donanımlı eğitden geçirildiğini söyledi. Çelik, "Şehitkamil Belediyesi ve Şehitkamil Halk Eğitim Müdürlüğü işbirliğince başlatılan hasta ve yaşlı refakatçi kursunun bugün sertifika törenini düzenliyoruz. 7 buçuk ay boyunca haftanın 3 günü 4'er saatlik eğitim programı çerçevesinde kursiyerlerimize; hasta ve yaşlı bakımı, ilaç kullanımı konusunda bir insanın bilmesi gereken tüm bilgileri verdik. Kursiyerlerimiz tam anlamıyla donanımlı eğitime sahip oldu. Ev içerisinde büyük kolaylıklar sağlayabilecek bilgilere sahip oldular. İş hayatında eğer çalışırlarsa yaşlı refakatçisi olarak, hasta refakatçisi olarak çalışabilecekler. Hastanelerin yoğun bakımlarında çalışabilecekler. Yani birçok anlamda kendilerine katkı sağlayabilecek bir sertifika alıyorlar. Sertifika almaya hak kazanan tüm kursiyerlerimizi tebrik ediyorum" dedi.

        İŞ HAYATINA ATILABİLECEKLER

        Kursiyerler ise Şehitkamil Belediyesi'nin açmış olduğu 'hasta ve yaşlı refakati' konusuna katıldıkları için duydukları memnuniyeti ifade ederek, sağlanan imkanlar dolayısıyla Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu ve ekibine teşekkür etti. Aldıkları eğitimle bilgilendiklerini ve bilinçlendiklerini vurgulayan kursiyerler, Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifika almaya hak kazandıkları için mutlu olduklarını söyledi. Kursiyerler, hem kamu kuruluşlarında hem de özel sektörde çalışabilme hakkı elde ettiklerini de sözlerine ekleyerek, bu nedenle kendilerini şanslı hissettiklerini kaydetti.

        (SD-Y)

        26.10.2016 14:26:40 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Gaziantep haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Gaziantep Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler