Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Saadet Partisi'nde kongreye doğru

        - Saadet Partisi Kayseri İl Başkanı Mahmut Arıkan:

        - "Yeni genel başkanımızla Türkiye'nin ihtiyacı olan muhalefetteki boşluğu dolduracağımız kanaatindeyim"

        (Fotoğraflı - Görüntülü)

        Haber : Turan Bulut

        Kamera : Turan Bulut

        KAYSERİ (İHA) - Saadet Partisi Kayseri İl Başkanı Mahmut Arıkan, 30 Ekim'de gerçekleşecek olan Olağan Genel Kurul'un ardından seçilecek olan genel başkanla Türkiye'nin ihtiyacı olan muhalefetteki boşluğu dolduracaklarını söyledi.

        30 Ekim'de yapılacak olan Saadet Partisi 6. Olağan Genel Kurul öncesi açıklamalarda bulunan Saadet Partisi Kayseri İl Başkanı Mahmut Arıkan, Genel Başkan Adayı olan Temel Karamollaoğlu ile kongrenin ardından ülkenin ihtiyacı olan muhalefetteki boşluğu dolduracaklarını söyledi. Temel Karamollaoğlu'nun Kayseri sanayisinin gelişmesinde de önemli rol oynadığını kaydeden Arıkan, "1 Kasım seçimlerimizden sonra partimizde olağan genel kurul çalışmalarımız başlamıştı. 30 Ekim tarihinde kongre yapılması kararı alındı. Bu kongre için genel merkezimiz tarafından istişarelere başlandı. Geçtiğimiz Şuana kadar 'Milli Görüş' partileri arasında en kapsamlı istişare toplantıları yapıldı. Neticede eski Sivas Belediye Başkanımız Refah, Fazilet ve Saadet Partisi Milletvekilimiz Temel Karamollaoğlu Bey genel başkan adayı olarak kararlaştırıldı. İnşallah 30 ekim Pazar günü Ankara'da partimizin 6. Olağan Genel Kongresi'ni gerçekleştireceğiz. Temel Karamollaoğlu'nun genel başkan seçilmesi, Kayseri için olumlu baktığımız hadiselerden bir tanesi. Temel Bey ilkokulu Develi'de liseyi de Kayseri Lisesi'nde bitirmiş bir isim. Daha da önemli Kayseri için Birinci Organize Sanayi Bölgesi'nin kuruluşunun altında Temel Karamollaoğlu Bey'in imzası var. Kayseri sanayisinin bu günlere gelmesinde fitili ateşleyen isim Temel Karamollaoğlu Bey'dir. Bu anlamda Kayseri'de hizmeti olmuş isimlerden bir tanesi. Yine kendisiyle alakalı ifade edeceğimiz hususlardan bir tanesi aynı zamanda bir dış siyaset uzmanıdır. Türkiye'nin ve dünyanın yaşadığı hadiseleri yakınen takip eden, bu konuda en doğru tespitleri yapabilen ve bu tespitler noktasında çözüm önerileri ortaya koyabilen bir kişidir. Gerek geçmiş birikimle alakalı gerekse olaylara bakış açısıyla Türkiye'de muhalefetteki boşluğu giderebileceğimiz noktasında bir kanaat hakim. İnşallah Pazartesi'nden sonra yeni genel başkanımızla, genel merkezimizdeki arkadaşlarımızla beraber tekrar çalışmalarımıza başlayacağız. Malumunuz Türkiye'de iktidar her ne kadar bir şeyler yapma gayretinde olsa da biz diyoruz ki mecliste muhalefet eksikliği var. Saadet Partisi 2002'den bu yana meclis dışında. 2002'den bu tarafa da meclis içindeki muhalefet kan kaybeden bir yapıya sahip. Muhalefet partileri oy yükseltme durumunda olması gerekirken 2002'den bu yana tüm partiler oy kaybediyor. Bu da iktidarın yanındaki muhalefetin de yetersiz olduğu kanaatini oluşturuyor. İnşallah yeni genel başkanımızla Türkiye'nin ihtiyacı olan muhalefetteki boşluğu dolduracağımız kanaatindeyim" diye konuştu.

        Gündemde olan başkanlık sisteminin bu günlerde konuşulmaması gerektiğini dile getiren Arıkan, "Başkanlık sisteminin bugün konuşulması gereken bir konu olduğunu düşünmüyoruz. Konuşulması gereken bir konu ama zamanının bugün olmadığı kanaatindeyiz. Sınırımız dışında çok hayati hadiseler gerçekleşiyor. Bütün bu coğrafyada olan bitenin tek kazançlı devleti var o da İsrail. Bugün tabiri caizse İsrail Devleti kahvesini yudumlayarak olan biteni keyifle izliyor. Dikkatleri buraya çekebilmek için, teşhisi doğru yapabilmek için, doğru teşhisten sonra doğru tedavi yöntemi koyabilmek için Saadet Partisi önemli bir rol alacak" dedi.

        Partilileri Pazar günü yapılacak olan kongreye davet eden Saadet Partisi Kayseri İl Başkanı Mahmut Arıkan, "Cumartesi akşamı saat 12:00'de otobüslerimiz buradan Ankara'ya hareket edecek. İnşallah kardeşlerimizi kongreye katılmaya davet ediyorum. Kayseri'de 18 delegemizle 10 otobüsle Ankara'ya hareket edeceğiz. Pazar günü de kongremizi yapmış bir şekilde Kayseri'ye döneceğiz inşallah" şeklinde konuştu.

        (TB-AÖ-Y)

        26.10.2016 15:49:11 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kayseri haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kayseri Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler