Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Antalya YÖREX Fuarı'nda Samsun rüzgarı

        (Fotoğraflı)

        ANTALYA (İHA) - Antalya Ticaret Borsası ev sahipliğinde bu yıl yedincisi düzenlenen 'Hediyelik Yöresel ve Geleneksel Ürünleri Fuarı'nda (YÖREX) adeta Samsun rüzgarı esti. Bu yılki fuara 35 meclis üyesi ile birlikte katılan Samsun standına başta Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci ile TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu olmak üzere katılımcılar yoğun ilgi gösterdi.

        Antalya Ticaret Borsası tarafından bu yıl yedincisi düzenlenen, 'Hediyelik Yöresel ve Geleneksel Ürünleri Fuarı'na her yıl olduğu gibi bu yıl da adeta Samsun damgasını vurdu. 150 bin ziyaretçinin beklendiği fuara 70 il, 116 oda ve borsa, 13 kalkınma ajansı ile 200 firma katıldı. Fuarın açılışına katılan Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci ile TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu başta olmak üzere katılımcılar, il ve ilçe oda-borsalarıyla her yıl fuara renk katan Samsun standına yoğun ilgi gösterdi.

        Samsun TSO'dan yoğun katılım

        Samsun Oda ve Borsaları'nın ortak stant açtığı fuara Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu ve Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Haluk Akyüz, Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Yiğit Tören, Yönetim Kurulu Üyeleri Oğuzhan Serinkaya ile Ayhan Çakır, 35 meclis üyesi ve ayrıca Samsun Ticaret Borsası Başkanı Sinan Çakır, Bafra TSO Başkan Göksel Başar, Bafra Ticaret Borsası Başkanı Namık Kibaroğlu, Çarşamba TSO Meclis Başkanı Muharrem Yaralı, Çarşamba Ticaret Borsası Meclis Başkanı Nurettin Öztekin ve Terme TSO ve Borsa yetkilileri katıldı. Samsun TSO Başkanı Salih Zeki Murzioğlu ve oda-borsa başkanları, büyük ilginin olduğu Samsun standına gelen ziyaretçilerle yakından ilgilendi.

        Yöresel ürünlere büyük ilgi

        Samsun standına Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfekci, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Gazeteci Yavuz Donat ve diğer Oda ve Borsa Başkanları da geldi. Samsun TSO Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, Bakan Tüfenkci ve TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu'na Samsun ürünleri hediye etti. Bir süre oda ve borsa başkanları ile sohbet eden Bakan Tüfenkçi ve Hisarcıklıoğlu, Samsun ürünlerini de tatmayı ihmal etmedi. Samsun standında sergilenen Çarşamba yöresinin sekiz köşe kasketi ve yumurta topuk ayakkabısı, kıvratması ve kuru çay simidi, Bafra'nın nokulu, kaymaklı lokumu, pidesi, pirinci ve zembili, Terme'nin pidesi, pirinci ile Samsun lokumu ve simidi gibi çeşitli yöresel ürünler bu yıl da büyük ziyaretçilerin ilgi odağı oldu. Standı gezen konuklara Samsun ürünlerinden hediye edildi.

        Samsun ürünleri Türkiye'ye tanıtılıyor

        Fuarların iş aleminin tanıtım ve markalaşma ayaklarını yönetmek bağlamında oldukça önemli bir argüman olduğunu söyleyen Samsun TSO Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, "Bu bağlamda Antalya Ticaret Borsamız tarafından 2010 yılından bu yana her yıl geleneksel olarak düzenlenen YÖREX Fuarı'nı oldukça anlamlı bulunuyorum. Türk kültürü çok derin, çok köklü bir kültür, ülkemizin dört bir yanında dünyaya tanıtılması gereken çok önemli değerlerimiz var. YÖREX, yedi yıldır bu amaca hizmet ediyor. Biz de Samsun olarak tüm oda ve borsalarımızla tam katılım sağlamaya özen gösteriyoruz. Çarşamba'nın kıvratması, gevrek simidi, sekiz köşe kasketi, Bafra'nın pidesi, nokulu, kaymaklı lokumu, pirinci, Terme'nin pidesi, pirinci, Samsun'un simidi, pidesi, lokumu; bunlar tüm dünyanın tanıması gereken lezzetler. Ancak tüm bu değerlerimizi koruma altına almamız ve ekonomik değer elde edecek şekilde dünya pazarlarına sunmamız gerek. Bunların doğru tanıtımı istihdam ve refah demek, turizmin gelişmesi demek" dedi.

        (SAM-SLH-MK-Y)

        26.10.2016 17:07:17 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Antalya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Antalya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler