Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Alıcık; "Cumhuriyet en büyük mirastır"

        (Fotoğraflı)

        Veysel Karahan

        AYDIN (İHA) - Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı sebebiyle bir kutlama mesaj yayımladı.

        Başkan Alıcık "Gazi Mustafa Kemal Aatatürk' ün en büyük eserim diye ifade ettiği Cumhuriyetimizin kuruluşunun 93.üncü yaşına ulaşmasının gururunu, kıvancını tüm Türkiye ve hemşerilerim ile paylaşıyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum" ifadelerini kullandı.

        Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde kurulan Cumhuriyet'in 93. yıldönümünü, Milletçe coşku içinde kutlamanın mutluluğu içinde olduklarını belirten Belediye Başkanı Haluk Alıcık yayımladığı mesajında; "Türk Milleti'nin, Atatürk'ün çevresinde kenetlenmesiyle yürütülen Kurtuluş Savaşının zaferle sonuçlanması ve ardından Cumhuriyetin kurulması, tarihte ender kaydedilen bir başarıdır. Kurtuluş Savaşı, Milletimizin var olma savaşı, Cumhuriyet ise, yeniden dirilişin simgesidir. Kadını, erkeği, yaşlısı, genciyle dönemin türlü imkânsızlıklara rağmen inançla, inatla verilen zorlu mücadelelerin ardından tanıştığımız Cumhuriyet ve onun değerleri; bizleri özgürlükler ile adalet ile demokrasi ile bütünleştiren bir köprü, çağdaş dünyaya açılan büyük bir kapı olmuştur. Atatürk'ün önderliğinde büyük Türk Milleti'nin kanı, canı ve sonsuz emekleriyle kurulan Cumhuriyet in, tüm değerleriyle sonsuza değin yaşatılmasının herkesin vazgeçilmez ortak sorumluluğudur. 93. yıldan buyana Cumhuriyetin sunduğu çağdaş ilkelerle yönetilen ülkemizde kazanımlarımızı korumak, bizi biz yapan ve sarsılmaz bağlarla bağlayan değerlerimizi korumak, kollamak, yaşatmak ve onun evrensel değerlerine sahip çıkmak bizlerden sonra ki nesillere bırakabileceğimiz en büyük mirastır. Laik, demokratik, çağdaş Türkiye'nin güvencesi olan Cumhuriyet'in oluşturduğu özgürlük ortamını her geçen gün daha fazla koruma ve onun evrensel değerlerine daha sıkı sarılma gerekliliğinin bilinciyle, tarihimizin dönüm noktası Cumhuriyetimizin 93. yaşına ulaşmasının gururunu, kıvancını tüm Türkiye ve hemşerilerim ile paylaşıyor, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere ebediyete intikal etmiş şehitlerimizi ve gazilerimizi sonsuz şükran duyguları ve rahmetle anıyorum. Bu duygu ve düşüncelerle Tüm Halkımızın Cumhuriyet Bayramı kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum" dedi.

        (VK-MB-Y)

        27.10.2016 09:10:39 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Aydın haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Aydın Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler