Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Doğumunun 90. yılında Necmettin Erbakan Konya'da konuşulacak

        (Fotoğraflı)

        KONYA (İHA) - Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) öncülüğünde ve Konya Büyükşehir Belediyesi ile Selçuklu Belediyesi'nin destekleriyle 28-30 Ekim tarihleri arasında "Doğumunun Doksanıncı Yılında Necmettin Erbakan ve Milli Görüş Düşüncesi" başlıklı bilimsel sempozyum düzenlenecek.

        Prof. Dr. Necmettin Erbakan liderliğinde 1960'lı yıllardan itibaren başlayan, 1970 yılında siyasal parti haline gelen ve günümüze kadar Türkiye siyasi tarihinin en önemli köşe taşlarından birisi olan Milli Görüş Hareketi hakkında bilimsel bildirilerin sunulacağı programda, Necmettin Erbakan ve Milli Görüş, siyaset, ekonomi, kalkınma, uluslararası ilişkiler, mühendislik, sosyoloji, ilahiyat ve iletişim bilimleri açısından ele alınacak. Çok sayıda ilim adamının katılacağı; bir özel tanıklıklar oturumu ve sekiz bilimsel oturumda gerçekleşecek sempozyumda otuz bir akademik bildiri sunulacak. Ayrıca on yedi farklı üniversitede görevli akademisyenlerin yanı sıra farklı kurumlarda çalışan ve alana katkı sağlayan isimlerin bildirileri de yer alacak.

        Konuyla alakalı değerlendirmelerde bulunan NEÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker, Erbakan'ın bilim ve siyaset dünyasının önemli şahsiyetlerinden biri olduğunu merhum Başbakan'ın Konya için de çok hizmetler verdiğinin altını çizdi. Rektör Şeker, "Üniversitemize isminin verilmesiyle üniversitemizin onurlandığı Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ın anısına uzun zamandan beri bir program yapmayı düşünüyorduk. Hocamızın siyasi hayatının yanında geçmiş dönemde yapmış olduğu bilimsel çalışmalarını ve sosyal alanda etkilerini paylaşacak bir toplantı şeklinde gerçekleşmesi için istişare halindeydik. 2 senedir üzerinde çalışmış olduğumuz bu bilimsel toplantının ilk meyvelerini bu hafta almış oluyoruz. Kendileriyle iftihar duyduğum bir ekiple bu konuya objektif bakabilecek, görüşlerini paylaşabilecek bir bilim insanı kadrosuyla güzel bir sempozyum hazırlandı" dedi.

        "Prof. Dr. Necmettin Erbakan, yeri doldurulamayacak büyük bir devlet adamıydı"

        Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ın her yönüyle incelendiği konuşulduğu bir toplantı gerçekleşeceğini belirten Prof. Dr. Şeker, "Bu toplantıya elbette Konya dışından da davetlilerimiz var. Konyalıları da bu toplantıya Erbakan hocamızı yad etmeye ve gelecek kuşaklara aktarmak üzere bekliyoruz. İnşallah verimli bir toplantı olacağını ümit ediyorum. Bundan sonraki yıllarda da benzeri programlarla hocamızı anmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

        "Verdiği hizmetlerin yansımalarını bugün görmeye devam ettiğimiz Prof. Dr. Necmettin Erbakan, yeri doldurulamayacak büyük bir devlet adamıydı" diyen Şeker, merhumu rahmetle anarken, verdiği hizmetlerin bundan sonraki nesillere aktarılmasının önemine vurgu yaparak sözlerini tamamladı.

        Sempozyum, vefatının beşinci yıldönümünde Necmettin Erbakan'ı ve Milli Görüş düşüncesini sadece anmak değil, aynı zamanda anlamak ve yeni bilimsel çalışmalara zemin sağlamak amacını taşıyor. Sempozyumun ardından tam metin bildirilerin toplandığı bir kitap hazırlanacak ve bu kitap Erbakan ve Milli Görüş hakkında Türkiye'deki en kapsamlı akademik çalışma olacak.

        (AH-Y)

        27.10.2016 10:25:45 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Konya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Konya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler