Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Amasya'da 42 okul beyaz bayraklı oldu

        (Fotoğraflı)

        Murat Çelik A.

        AMASYA (İHA) - Amasya'da 42 okula beyaz bayrakları düzenlenen törende verildi.

        Beyaz bayrak almayı hak kazanan 42 okulun yöneticisine belgeleri Alptekin Anadolu Lisesi'nde düzenlenen törende Vali Salih Işık, Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Güneş ve Halk Sağlığı Müdürü Dr. Öner Nergiz tarafından teslim edildi.

        Beyaz Bayrak almayı hak kazanan 42 okulun yöneticilerini kutlayıp çalışmanın diğer okullara da örnek olmasını temenni eden Vali Salih Işık, "Temizlik bizim hayatımızın bir parçası. Temizlik medeni olmanın bir gereğidir. Temiz olmadan hiçbir şeyin kıymeti yoktur. Okulda, evde, sokakta, camide, çalıştığımız kurumda ve her yerde temizlik önemlidir. Medeni bir toplum olacaksak, temiz olmamız gerekiyor" dedi.

        Okula gelen öğrencinin sabah evden çıktığında güvenli bir şekilde okula gelebilmesi ve evine dönebilmesi gerektiğini belirten Salih Işık, "Okuldaki sınıf güvenliği, okulun bahçesi, tel örgüsü, kamera sistemi, okulun dışındaki lüzumsuz insanların okula yaklaşmasının engellemesi gibi gerekli tedbirler alınmalı. Akademik başarı denilince TEOG, LGS ve LYS sınavları akla geliyor. O konudaki analizler yapılmalı. Okuldan eğer verim almak istiyorsak öğrenci velileriyle işbirliği içinde olmanız gerekiyor. Okuldaki öğretmenlerle iyi bir koordinasyon ve motivasyon havası olması gerekiyor. Bu konulardan en önemlisi de temizlik konusu. Bu konuya okul müdürlerimizin özellikle dikkat etmesi gerekiyor. Bunu sürekli denetlememiz gerekiyor. Okul idarecileri tarafından okulun bölümleri sabah akşam gözden geçirilmeli. Görevli arkadaşlar tarafından her teneffüs lavabolar temizlenmeli. Başka türlü hijyeni sağlayamayız" diye konuştu.

        Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı arasında 2006 yılında imzalanan okul sağlığı işbirliği protokolü kapsamında başlıca yürütüldüğünü hatırlatan Halk Sağlığı Müdürü Nergiz ise, "Eğitim kurumlarımızın, temizlik ve hijyen konusunda teşvik edilmesi, okul sağlığının daha iyi düzeye çıkarılması amacıyla İşbirliği içerisinde denetlenen, gerekli kriterleri sağlayan okullara 3 yıl geçerli olan okul sağlığını ve temizliğini simgeleyen beyaz bayrak ve sertifika verilmektedir. 2014 yılında 42, 2015 yılında 62, şimdi de 42 okulumuza beyaz bayrakları teslim edildi. Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı'nın okullarda obezite ile mücadelede yeterli ve dengeli beslenme ve düzenli fiziksel aktivite alışkanlığının kazandırılması başlığı kapsamında, beslenme dostu okullar programı ile okullarda sağlıklı beslenme ve hareketli yaşam konularında duyarlılığın arttırılması, bu konuda yapılan iyi uygulamaların desteklenmesi ve okul sağlığının daha iyi düzeye çıkarılması amacıyla başvuran okullarda Halk Sağlığı Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden ikişer yetkilinin katılımı ile oluşturulan denetim ekibi tarafından yapılan denetimler sonunda belirlenen kriterlere uygunluk bakımından 75 üzeri puan alan okullara 3 yıl süreli beslenme dostu okul sertifikası verilmektedir. Bu doğrultuda 2 okulumuza da beslenme dostu okul sertifikası teslim edilmiştir. Amacımız temiz okul, sağlıklı okul sloganıyla ilimizdeki tüm okullarımızda beyaz bayrağımızın dalgalanması, tüm okullarımızın beslenme dostu okul sertifikasına sahip olmasını sağlamaktır" şeklinde konuştu.

        Milli Eğitim Müdürü Güneş de, belge alan okulların yönetici ve öğretmenlerini kutlayıp sorumluluklarını hatırlattı.

        (MÇ-MAY-ÖZ-Y)

        27.10.2016 10:40:49 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Amasya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Amasya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler