Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Kütahya'da resmi kayıtlara göre 19 bin 166 kişi işsiz

        (Fotoğraflı)

        Hüseyin Efe

        KÜTAHYA (İHA) - Kütahya İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu'nun Olağan Toplantısı, Vali Ahmet Hamdi Nayir başkanlığında gerçekleştirildi.

        Valilik toplantı salonundaki toplantıya Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu ile ilgili kurum ve kuruluş temsilcileri katıldı.

        Açılış konuşmasını yapan Vali Ahmet Hamdi Nayir toplantı ve gündem maddeleri hakkında bilgiler verdi. Vali Nayir, "Her yıl 4 sefer yapmakta olduğumuz toplantının 2016 yılı için 4'ncüsünü yapıyoruz. Toplantılarımızda ildeki istihdam durumunun genel bir fotoğrafını alıyoruz, aynı zamanda İŞ-KUR'un performansını görüp, ne kadar işsizlik, ne kadar müracaat var, müracaat edip işe yerleştirdiğimiz kimler var? Bunları bir değerlendirmiş oluyoruz. Yapılan bu çalışmalar neticesinde ilimizin diğer iller arasındaki yerini görme imkanını da bulmuş oluyoruz. Bu konunun İŞKUR ve Milli Eğitim Müdürlüğü olmak üzere iki kolu var. Milli Eğitim Müdürlüğümüz boyutunda da devam eden mesleki eğitim kurslarımızın bazen branşlarında yeterli öğrenci bulunamadığı için kapatılması ya da yeni bölümler açılması gerekebiliyor" dedi.

        Vali Ahmet Hamdi Nayir'in konuşmasının ardından Kütahya Çalışma ve İş Kurumu Müdür vekili Hüsnü Balcı 6 aylık süreci değerlendirdi, hedefler ve gerçekleşme oranlarını katılımcılarla paylaştı.

        Temel istihdam bilgileri hakkında bilgiler veren Çalışma ve İş Kurumu Müdür Vekili Hüsnü Balcı, Eylül ayı itibariyle kuruma kayıtlı iş gücü sayısının 39 bin 985, kuruma kayıtlı işsiz sayısının 19 bin 166, başvuru yapan kişi sayısının 17 bin 278, işsizlik ödeneği alan işsiz sayısının ise 3 bin 41 olduğunu kaydetti.

        Balcı, kendi işini kurmak isteyen 3 engelli vatandaşın projelerinden 2'sinin onaylandığını, diğerinin ise sigorta yaptırması şartıyla onaya sunulduğunu bildirdi. (EFE)

        27.10.2016 10:43:45 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kütahya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kütahya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler