Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Meram'da Aşıklar Bayramı

        (Fotoğraflı)

        KONYA (İHA) - Konya'nın merkez Meram İlçe Belediyesi tarafından şehrin kültür ve sanat hayatına katkı sağlamak amacıyla düzenlenen "Meram Kültür, Sanat, Yaşam" etkinlikleri kapsamında Aşıklar Bayramı yapılacak.

        Meram Belediyesi tarafından düzenlenen; Gelenekten Geleceğe 1. Meram Aşıklar Bayramı, 29 Ekim Cumartesi günü Saat 20.00'de Konevi Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilecek. Programa, şehrimizin yanı sıra ülkemizin farklı bölgelerinden Mürsel Sinan, Poyrazoğlu, Kazanoğlu, Ataroğlu, Öksüz Ozan, Yağız Ozan, Zikri Aliyar gibi tanınmış aşıklar katılacak. Ayrıca bayan aşıklarımızdan Ayten Gülçınar ile Sürmelican da programa renk katacak. Yüzyılların deneyiminden geçerek günümüze ulaşan aşıklık geleneği, bir anlamda milletimizin sosyal ve kültürel hafızasını da günümüze taşımaktadır. Kökleri Orta Asya'ya ulaşan ve ozan-baksı geleneğinden gelerek, Türklerin İslamiyet'i kabulüyle birlikte başlayan süreçte ortaya çıkan tasavvufi düşünce ekollerinin de şekillendirmesiyle günümüze ulaşan Aşıklık geleneğini yaşatmayı amaçlayan program, bu nedenle önemli bir misyon üstlenmektedir.

        Şehrimizden ve ülkemizin farklı bölgelerinden katılacak olan aşıklar; divan, atışma, güzelleme, türkü, doğaçlama türkü, dudakdeğmez, muamma ve hikayeli türkü dallarından örnekler sunacaklar.

        Geleneksel olarak düzenlenecek olan 1. Meram Aşıklar Bayramı'na tüm Konyalılar davet edildi.

        (İHA-AH-Y)

        27.10.2016 11:07:49 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Konya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Konya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler