Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Kreş öğrencilerinden 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı coşkusu

        (Fotoğraflı)

        İSTANBUL (İHA) - Kartal Belediyesi'ne bağlı kreşlerde eğitim gören minikler 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla bir gösteri gerçekleştirdi. Minikler büyük beğeni toplayan gösterileriyle, izleyenlere 29 Ekim coşkusunu yaşattı.

        Kartal Belediyesi, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında Kartal Belediyesi'ne bağlı tüm kreş öğrencilerini ve velilerini Uğur Mumcu Kültür Merkezi'nde buluşturdu. Kartal Belediyesi Kreş Müdürlüğü'nün düzenlediği kutlamalara Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, CHP İstanbul Milletvekili Onursal Adıgüzel, Kartal CHP İlçe Başkanı Erdal Kıskanç, Kartal Belediye Meclis Başkan Vekili Ali Ekber Şahin, Kartal Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Fehmi Okay, Meclis üyeleri, Başkan danışmanları, Kreş Müdürü Enif Yavuz Dipşar, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, birim müdürleri ve öğrenci velileri katıldı.

        Minikler, hazırladıkları Cumhuriyet şiirlerini büyük bir heyecanla okudu. Şiirlerin ardından yine minik öğrencilerden oluşan koro, ellerindeki Türk bayrakları ile birlikte 10. Yıl Marşı başta olmak üzere birçok marşı seslendirdi. Minik öğrenciler, Mustafa Kemal Atatürk'e olan sevgilerini özenle hazırladıkları gösterilerle sundular.

        Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, yaptığı konuşmada, "Çocukların eğitimleri sadece öğretmenlerle bitmiyor. Bu çocukları yetiştiren, başta anneler olmak üzere aileleri tebrik ediyorum, kutluyorum. Nuri Demirağ, 1938 yılında ilk uçak fabrikasını ve pilot yetiştirmek için bir pilot yetiştirme okulu açtı. Bu ülkede uçak yaptı. Eşekli Kütüphaneci Mustafa Güzelgöz, eğitim ve kitap okumaya verdiği önem ve değerle halkın aydınlanması için çalıştı. O uçağı da eşekli kütüphaneyi de yaptıran Mustafalardır. Bilgiye ulaştıranlardır. Biz de Kartal Meydanı'ndaki Eşekli Kütüphaneci heykelini uygun bir zamanda açacağız. Bugün burada bu çocukları gördüm. Bu kentin yöneticisi olmaktan büyük bir gurur duyuyorum" dedi.

        Başkan Altınok Öz, konuşmasının ardından sahnede minik öğrencilerle fotoğraf çektirdi.

        (HB-ÖK-Y)

        27.10.2016 12:00:46 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İstanbul haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İstanbul Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler