Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Vali Dağlı'dan Cumhuriyet Bayramı mesajı

        (Fotoğraflı)

        Ali Osman Çatana

        DÜZCE (İHA) - Vali Zülkif Dağlı 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle yayınladığı mesajında "Bin yıllık kutlu yürüyüşümüze devam edip, hedeflerimizden asla vazgeçmeyeceğiz" dedi.

        Vali Dağlı Cumhuriyet Bayramı dolayasıyla yayınladığı mesajında "Büyük Türk Milletinin şanlı ve onurlu mücadelesinin sonucu olan ve millet egemenliğine dayanan Cumhuriyet'imizin 93. kuruluş yıldönümü coşkusunu, millet olarak hep birlikte paylaşıyoruz. Cumhuriyet, her türlü zorluk ve yokluğa rağmen, Türk Milleti'nin özünde var olan birlik ve beraberliğin, bağımsızlık ve hürriyet aşkının, muasır medeniyet seviyesine erişmiş güçlü bir Türkiye kurma azim ve kararlılığının gurur verici eseridir. 600 yıllık bir cihan devletinin mirası üzerinde yükselen genç Cumhuriyetimizi, Gazi Mustafa Kemal'in veciz bir şekilde ifade ettiği 'Muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarma' mücadelesini, ilk günkü heyecanla, azimle ve şevkle sürdürüyoruz. 1919'da çok zor şartlarda başlattığımız Kurtuluş Savaşımızı, 1923'te yeni devletimizin kuruluşunu ilan ederek taçlandırdık. Cumhuriyet; İnsan haklarından adalete, eğitimden sağlık hizmetlerine kadar her alanda demokratik, hukukun üstünlüğüne dayanan ve sosyal devlet olmanın gereğini yerine getirmiş, altyapıdan sanayiye, tarımdan hizmet sektörüne, ulaşımdan iletişime kadar her alanda önemli atılımlar gerçekleştirerek, halkının refah seviyesini yükseltmiş bir Türkiye demektir. Tarihin hiçbir döneminde boyunduruk altına girmeyen, özgürlüğünden taviz vermeyen ve bu uğurda canını seve seve feda eden bu milletin evlatları, 15 Temmuz'da ülkemizin birlik ve beraberliğine devletimizin bekasına kasteden FETÖ/PDY terör örgütünün, haince darbe kalkışmasına yönelik olaylarla ilgili, ihanet şebekelerine karşı tüm dünyaya ders olacak şekilde tek ses tek nefes olmuş; asil bir duruş sergilemiştir. Bundan sonrada bin yıllık kutlu yürüyüşümüze devam edip, hedeflerimizden asla vazgeçmeyeceğiz. Bu sıkıntıları 2023 hedeflerimize ulaşarak geride bırakacağız. Cumhuriyetimizin 93. gurur yılını kutlarken, başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve aziz silah arkadaşları olmak üzere, bu vatan için canlarını hiçe saymış şehitlerimiz ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor; başta Düzceli hemşerilerim olmak üzere bütün Milletimizin Cumhuriyet Bayramını kutluyorum" dedi.

        (AY)

        27.10.2016 12:31:38 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Düzce haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Düzce Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler