Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Engelsiz şehir Yıldırım yolunda büyük bir adım daha

        (Fotoğraflı)

        BURSA (İHA) - Yıldırım Belediyesi tarafından Karaağaç Mahallesi'nde Sosyal Destek ve Rehberlik Merkezi (BEDESTEM) açıldı.

        Sosyal belediyecilik alanında büyük bir adım daha atmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyleyen Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, "Göreve geldiğimiz ilk günden itibaren yönetim anlayışımızın merkezinde insan olduğunu söylüyor ve hizmetlerimizi bu doğrultuda gerçekleştiriyoruz. Kadınlar, çocuklar, gençler, engelliler gibi dezavantajlı insanlarımızı öncelikli hizmet grubu olarak belirleyerek, projelerimizi onların ihtiyaçları doğrultusunda şekillendiriyoruz" dedi.

        Merkezin, Türkiye ve Avrupa ortaklığında İstihdam İçin Koordinasyon ve Eğitim Projesi (İSKEP) öncülüğünde yürütülen çalışma çerçevesinde açıldığını ifade eden Başkan Edebali, burada engellilerin mesleki yönlendirilmesinin yanı sıra, meslek edindirme kursları açılacağını vurguladı. Edebali, "Öncelikle zihinlerimizdeki engelleri ortadan kaldırarak, dezavantajlı insanlarımızla toplum arasındaki duvarları yıkmalıyız. Fırsat verildiğinde birçok beden engellinin, engelsiz insanlardan daha büyük başarılara imza attığını görüyoruz. İş dünyası bu tarz başarı hikayeleriyle dolu. Projemizin asıl maksadı, insanlarımıza iş imkanı sağlayarak, dezavantajı avantaja dönüştürmek. Bunu sosyal devlet olmanın icabı olarak görüyoruz" ifadelerini kullandı.

        Projenin ilçede önemli bir açığı kapatacağını belirten Yıldırım Kaymakamı Mehmet Aydın da ,"Yıldırım'da dezavantajlar avantaja dönüştürülüyor. Önemli olan engellilerimizi anlamak ve onlara destek olabilecek çalışmalar yapmak. Bu konuda Yıldırım Belediyesi örnek projelere imza atıyor" dedi.

        Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Abdülkadir Karlık ise, merkezin engellilerin istihdamına sağlayacağı katkıdan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

        Konuşmaların ardından merkez hizmete açıldı.

        (MŞ)

        27.10.2016 12:34:54 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bursa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bursa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler