Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İslam'ın Mekke dönemi' Siyer dersleri devam ediyor

        (Fotoğraflı)

        MALATYA (İHA) - Malatya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi tarafından 17 hafta boyunca devam edecek 'Siyer Dersleri' programının ikincisi gerçekleştirildi. "İslam'ın Mekke Dönemi" üst başlığını taşıyan dersler tamamlandığında "Medine Dönemi Siyer Dersleri'nin de başlatılacağı belirtildi.

        15 günlük periyotlarla düzenlenen derslerin ikinci programı Sanat Merkezi Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi. Doç. Dr. Şaban Öz konuşmacı olarak katıldı. Doç. Dr. Öz, 'Siyer Metodolojisi ve Kaynakları Üzerine' bir sunum yaptı.

        Siyer Derslerine vatandaşlar kayıt yaptırarak katılabiliyor. Program sonunda katılımcılara belge verilecek. Ayrıca bildiriler program sonunda kitaplaştırılacak.

        İslam'ın Mekke Dönemi Siyer Derslerinin ilki Şehit Astsubay Ömer Halisdemir Konferans Salonu'nda 'Modern Çağda Peygamberi Bulmak: Siyer Bize Ne Anlatıyor?' başlıklı panel olarak gerçekleştirilmişti. Panelde Prof. Dr. Şinasi Gündüz, Prof. Dr. Mehmet Mahfuz Söylemez ve Prof. Dr. Celaleddin Vatandaş birer sunum yapmışlardı.

        Prof. Dr. M. Mahfuz Söylemez'in koordinatörlüğünü yaptığı derslerin son programının da panel olarak gerçekleştirilmesi planlanıyor.

        (ZIG-CÖ-Y

        27.10.2016 13:28:47 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Malatya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Malatya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler