Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Gaziemir Uluslararası Cimnastik turnuvası başlıyor

        (Fotoğraflı)

        İZMİR (İHA) - İzmir'in Gaziemir ilçesinde, 11 ülkeden 18 takımla 196 kişinin katılacağı 3. Uluslararası Gaziemir Belediyesi ve Şavkar Ritmik Cimnastik Cumhuriyet Turnuvası bu yıl 28-30 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

        Gaziemir Belediyesi, Türkiye Cimnastik Federasyonu ve Şavkar Cimnastik Spor Kulübü'nün birlikteliğiyle ilçede 3. Uluslararası Gaziemir Belediyesi ve Şavkar Ritmik Cimnastik Cumhuriyet Turnuvasına ev sahipliği yapacak. Uluslararası Çocuk Şenliğinden sonra ikinci uluslararası organizasyona imza atan Gaziemir Belediyesi, turnuvalarda bir ilke de imza atacak. 28-30 Ekim tarihlerinde Ahmet Taner Kışlalı Spor Salonu'nda düzenlenecek turnuvaya ise 11 ülkeden 18 takım, 114 sporcu, 20 antrenör ve 14 hakem olmak üzere toplam 196 kişi katılacak.

        Türkiye'de yapılan ilk uluslararası ritmik cimnastik turnuvası olma özelliğiyle ön plana çıkan organizasyon sayesinde, bu spor dalının cazibesini artırarak gençleri spora yönlendirmek ve Türk sporcuların olimpiyatlarda ve Dünya Şampiyonalarında şampiyonluk kürsüsünde yer alması amaçlanıyor.

        Turnuvaya kimler katılacak

        Bu yıl 3. kez düzenlenen dev organizasyon, dünyanın önemli sporcu ve antrenörlerini ağırlayacak. Turnuvaya Türkiye, Kazakistan, Bulgaristan, Rusya, Kırgızistan, KKTC, Gürcistan, Mısır, Bosna Hersek, Beyaz Rusya, Ukrayna olmak üzere 11 ülkeden 18 takım, 114 sporcu, 20 antrenör ve 14 hakem toplam 196 kişi katılacak. Belarus'un dünyaca ünlü cimnastik antrenörü Irina Leparskaya, Gürcistan Cimnastik Federasyonu Asbaşkanı Neli Saladze ve Kırgızistan Cimnastik Federasyonu Asbaşkanı Nazira Aydarova da organizasyon için İzmir'e gelecek.

        (HG-Y)

        27.10.2016 13:30:20 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İzmir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İzmir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler