Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        A-Enerji'den Kadirli'ye dev yatırım

        (Fotoğraflı)

        OSMANİYE (İHA) - Solar enerji sektörünün önemli isimlerinden A-Energy Enerji Yatırımları San.Tic. A.Ş., Kadirli'ye toplam 80 milyon TL değerinde yatırım yapıyor.

        A-Enerji, 22 megawatt planlanan yatırımın 10 megawattlık kısmının karşılığı olarak 40 milyon TL'lik kısmını tamamlayarak hizmete hazır hale getirdi. Yatırım yapılan santrallerin haricinde, santrallerin enerjisini taşıyacak yaklaşık 40 kilometrelik enerji nakil hatları da tamamen yenilenmiş nakil hatları, santrallerin enerjisinin taşınması dışında bölgedeki köy yerleşimlerinin enerjisinin karşılanmasında da kullanılacak.

        Bölgedeki tarıma elverişsiz kurak arazi üzerinde güneş enerjisinden elektrik üretme amaçlı kurulan solar santraller Kadirli'nin toplam yıllık elektrik harcamasının yüzde 30'unu karşılayacak. Köylerde tarıma elverişsiz alanlar üzerine kurulan güneş enerjisi santralleri arsa sahibi köylülere de ekonomik destek olacak. Yaklaşık 13 sahada toplam 22 megawatt üretim yapacak olan A-Energy Enerji Yatırımları San.Tic. A.Ş., şu ana kadar 6 sahanın 10 megawattlık kısmını da aktif etmiş durumda.

        Şirket yetkililerinden alınan bilgiye göre, 120 kişiye geçici iş imkanı sağlayan proje ayrıca güvenlik ve teknik amaçlı 30 kişiye de iş imkanı sağlayacak. Projenin sağlıklı hizmet verebilmesi için tüm yetersiz ve eski elektrik taşıma hatlarını da yenilediklerini belirten yetkililer, bundan sonra köylerde Türkiye Elektrik Dağıtım Şirketi'nin de gayretleriyle arızaların minimuma ineceğini belirttiler. Sosyal sorumluluk projeleri kapsamında çevredeki okullara da katkı sağladıklarını anlatan yetkililer, bu tür projelerin devam edeceğini belirttiler.

        (ELF-Y)

        27.10.2016 14:49:50 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Osmaniye haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Osmaniye Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler