Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ŞEHİRDER'den EYOWF öncesi şehir duyarlılığı çağrısı

        (Fotoğraflı)

        ERZURUM (İHA) - Şubat 2017'de on üçüncüsü Erzurum'da yapılacak olan Avrupa Gençlik Olimpik Kış Festivali (EYOWF) öncesi ŞEHİRDER Başkanı Murat Ertaş'tan önemli bir uyarı geldi. Kış Festivali vesilesiyle Erzurum'a 50 ülkeden yaşları 14-18 arası değişen bine yakın sporcunun katılacağını, sporcuların yanında gelecek aile ve antrenörleriyle bu sayının 5 bin civarında olmasının beklendiğini söyleyen Ertaş, şehrin basını, esnafı, taksicisi ve tüm unsurlarıyla bu organizasyona hazır olması gerektiğini belirtti.

        Geçen sene Erzurum'da yapılacakken son anda haksız yere "terör" bahanesiyle iptal edilen Dünya Gençler Curling Şampiyonası üzerinden şehrimiz aleyhine oluşturulan lobi çalışmalarının unutulmamasını, bu düşünceyle bilhassa yerel basında ve internet haber sitelerinde gereksiz yere Erzurum adının terör ve yüz kızartıcı suçlarla yan yana getirilmemesi gerektiğini belirten Ertaş, bu konuda sosyal medya kullanıcılarına da sorumluluk düştüğünü ifade etti. ŞEHİRDER Başkanı Murat Ertaş, " EYOWF nedeniyle Erzurum'a gelecek olan sporcuların yaşlarının küçük olması, konuya daha da hassasiyet kazandırıyor. Şu an eminim ki Şubat 2017 öncesi 50 ülkeden sporcu aileleri internet üzerinden Erzurum'la ilgili araştırma yapıyor. Erzurum nasıl bir şehir, güvenilir mi, çocuğumuzu gönderelim göndermeyelim mi? Dolayısıyla internet sitelerine Erzurum'la ilgili düşecek her haber ve cümle çok önemli. Bunu basınımızın kıymetli emekçileri zaten bilir, uyarımız akşamdan sabaha internet haber sitesi kuranlara ve bu meslekte yeni olanlara… Uyarımız sosyal paylaşım sitelerinde Erzurum'la ilgili paylaşım yapanlaradır. Şunu herkes bilmelidir ki Erzurum Türkiye'nin en güzel, en güvenilir, en misafirperver ve sakin şehirlerinden biridir. Erzurum şehir merkezinde şu ana kadar ciddi tek bir terör saldırısı olmamıştır. 2016'da olduğu gibi Erzurum'da her sene uluslar arası düzeyde birkaç spor ve kültür organizasyonu başarıyla gerçekleştirilmekte, gelen sporcu ve heyetler Erzurum'dan memnuniyetle ve övgüyle bahsetmektedir. Erzurum, uluslararası kış sporları ve turizm merkezi olma yolunda önemli mesafeler kat etmiştir, bu konuda cazibe merkezi olmuştur. Halkımız zaten bunun bilincindedir, uyarımız bu organizasyon öncesi yepyeni bir duyarlılık oluşturmak, konunun önemini vurgulamaktır. Biz inanıyoruz ki, şehrimize gelecek olan sporcular ve aileleri Erzurum'dan memnun ayrılacakları gibi gönüllü birer turizm elçimiz olacaktır." şeklinde konuştu.

        (ÖB-ÖB-Y)

        27.10.2016 14:56:25 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Erzurum haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Erzurum Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler