Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Van'da 'İl Danışma Kurulu' toplantısı

        (Fotoğraflı)

        VAN (İHA) - Van İl Milli Eğitim Müdürlüğü İl Danışma Kurulu toplantısı yapıldı.

        Van Sürekli Eğitim Merkezinde (VASEM) gerçekleşen toplantıya Vali Yardımcısı Sabri Uzun, İl Milli Eğitim Müdürü Kıyasettin Kırekin, kamu kurum temsilcileri, STK temsilcileri, okul müdürleri, okul aile birliği başkanları ve öğrenciler katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan İl Milli Eğitim Müdürü Kıyasettin Kırekin, eğitim konusunun sadece İl Milli Eğitim Müdürlüğünü ilgilendiren bir konu olmadığını belirterek, özellikle toplantıya iştirak etmeyen kurum temsilcilerine sitem etti. Her kesimin eğitime katkı sunması gerektiğini ifade eden Kırekin, "Eğitim işi sadece eğitimcilerin meselesi değildir. İlde hizmet veren her kurumun eğitime katkı sunması gerekir. Özellikle belediyeler bu konuda daha fazla katkı sunmalı. Eğitim, toplumun bütün katmanlarını ilgilendiren bir husustur. Hiçbir şey artık eskisi gibi değil. Eğitim anlamında fikir ve öneriler çok önemlidir. Gelinen süreçte eğitim alanında iyi mesafeler kat ettiğimize inanıyoruz. Bu toplantıda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

        İl Milli Eğitim Müdürü Kıyasettin Kırekin'in konuşmasının ardından İl Milli Eğitim Şube Müdürü M. Şirin Atlı tarafından Van ilinin eğitim durumuyla ilgili istatistiki veriler katılımcılarla paylaşıldı.

        Önerilerin de sunulduğu programın sonunda kısa bir değerlendirme yapan Vali Yardımcısı Sabri Uzun, yılların biriktirdiği sorunlara dikkat çekerek, eğitim yılının bu yılda yine sancılı başladığını belirtti. İyi insan yetiştirmenin öncelikli olması gerektiğini, akademik başarının ikinci sırada olmasına vurgu yapan Uzun, her öğrencinin kendisine has kapasitesinin olduğunu, bu doğrultuda öğrenci yetiştirmenin daha faydalı olacağını kaydetti. Bu tür toplantıları önemsediğini belirten Vali Yardımcısı Sabri Uzun, eğitimin bir bütün olarak ele alınmasının önemine değindi.

        (MSA-Y)

        27.10.2016 15:41:06 TSI

        NNNN

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler