Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Varto'da 'Umudum Yarınlar' projesi

        (Fotoğraflı)

        Fatih Çelik

        MUŞ (İHA) - Muş'un Varto ilçesinde 'Umdum Yarınlar' projesi kapsamında düzenlenen kursa katılanlara sertifikaları verildi.

        Varto İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ile Mesleki Teknik Anadolu Lisesi tarafından ortaklaşa hazırlanan ve Avrupa Birliği hibe programı kapsamında finanse edilen 'Umudum Yarınlar' projesi kapsamında açılan kursa devam eden 100 kız öğrenciye sertifikaları Kürtür Merkezinde düzenlenen törenle verildi. İlçe Milli Eğitim Müdürü Nuri Sait Yetkiner, şube müdürleri Abdulnasır Sever ve Ömer Faruk Tunç, İlçe Müftüsü İsmail Aktoprak'ın da katıldığı törende İl Milli Eğitim Müdürü Cevdet Aslan, 15 Temmuz şehitlerini rahmetle anarak konuşmasına başladı. Aslan, "Muş'ta okula devam etmeyen öğrencilerimiz var. Okula ara ara devam eden öğrencilerimiz var. Hem sürekli hem de kesintili devamsızlık eden öğrencilerimiz var. Özellikle kız öğrencilerimiz olmak üzere öğrencilerimiz var. Muş'ta okullaşma oranına baktığımız zaman 2014 yılındaki okullaşma oranımız yüzde 87, yani yüzde 14'e yakın bir oran okula devam etmiyor. Biz bu iki yıl içerisinde bu tür projelerle arkadaşlarımızın gayretli çalışmalarıyla bu yıl okullaşma oranımızı ortaokullarda 96'ya çıkardık. Tabi ki Türkiye ortalaması yüzde 98, arada iki puanlık fark kaldı. İnşallah bu farkı da kapatmaya çalışacağız. Umudum Yarınlar projesinde emeği geçen İlçe Milli Eğitim Müdürümüze ve tüm çalışan arkadaşlarıma ve kursiyerlerime teşekkür ederim" dedi.

        Yapılan konuşmaların ardında kursiyerlere sertifikaları verildi.

        (MSA-Y)

        27.10.2016 16:01:56 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Muş haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Muş Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler