Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Minik zabıtalar iş başında

        (Fotoğraflı)

        MALATYA (İHA) - Yeşilyurt Belediyesi Zabıta Müdürlüğü'nün 'Gönüllü Zabıta' projesi kapsamında kurduğu öğrencilerden oluşan zabıtalar, ilçedeki okulların kantinlerini denetlediler.

        Tüketici hakları konusunda farkındalık oluşturmayı amaçlayan Yeşilyurt Belediyesi Zabıta Müdürlüğünün 'Gönüllü Zabıta' projesi devam ediyor. Çeşitli okullardan projeye dahil edilen minik öğrenciler ilk olarak Yeşilyurt Zabıta Müdürlüğü binasını ziyaret etti. Uygulamalı eğitim denetimlerine çıkmadan önce zabıtalara çeşitli sorular yönelten öğrenciler, zabıtanın görev ve sorumluluk alanları konularında bilgi sahibi oldular.

        Zabıtalardan eğitim alan çocuklar zabıta elbisesi ve şapkalarını giyerek işyerlerini denetime çıktılar. Denetimler kapsamında Begüm Kartal İlkokulu ve Selahaddin Eyyubi İlk Okuluna giden minik zabıtalar burada okul kantinlerini denetlediler.

        Zabıta Müdürlüğü personeliyle birlikte denetime çıkan minik zabıtaları karşılarında gören okul idarecileri ve kantin görevlileri önce olayı tebessümlerle karşıladılar ancak minik zabıtaların sıkı denetimlerini görünce zor anlar yaşadılar. Her türlü denetim yetkisine sahip gönüllü zabıtalar denetimlerde, okul kantinlerinin genel temizlik durumunu, yangın söndürme cihazlarını, satılan gıdaların etiketlerini ve ürünlerin son kullanma tarihlerini incelediler. Kantinlerin genel temizliğini de kontrol eden minik zabıtalar tam not aldı.

        Yeşilyurt Belediyesine 'Gönüllü Zabıta' projesinden dolayı teşekkürlerini ileten Selahaddin Eyyubi İlk Okulu Müdürü Selahattin Yaman, "Yeşilyurt Belediyesi Zabıta İşler Müdürlüğünün kontrolünde, ilkokul öğrencilerinden oluşan Zabıta Ekibimiz okulumuzda denetimlerde bulunuyor. Bu tür denetimler öğrencilerimiz için çok önemlidir. Hem öğrencilerimiz hem de kantinde çalışan görevliler işin daha fazla önemine varıyorlar. Son kullanım tarihi geçmiş ya da kullanım süresi dolmuş ürünler varsa minik zabıtalarımız bunları tespit edecekler, uyarılarda bulunacaklar. Gerekli cezai müeyyideler uygulanacaktır" diye konuştu.

        Gönüllü Zabıta olarak geldikleri okullarda denetimlerde bulunduklarını, bu denetimlerin için önemli olduğunu söyleyen Minik Zabıtalar, denetimlerin ardından günün anısına öğretmenleri ve öğrenci arkadaşlarıyla toplu fotoğraf çektirdiler.

        "Gönüllü Zabıta" Projesi hakkında bilgiler veren Yeşilyurt Belediye Başkan Yardımcısı Muammer Zafer ise toplumsal sorumluluk gereği Yeşilyurt bölgesinde bulunan her okulda bir gönüllü zabıta belirlediklerini ve bu zabıtaların tıpkı bir zabıta memuru gibi insanların sağlık ve huzurunu bozacak her türlü olumsuzlukları belirleyerek kendilerine ilettiklerini söyledi.

        Gönüllü Zabıta projesinin toplumda farkındalık oluşturduğunu anımsatan Başkan Yardımcısı Zafer "Belediye Başkanımız Hacı Uğur Polat'ın talimatıyla başlatılan "Gönüllü Zabıta" proje kapsamında vatandaşlardan çok olumlu tepkiler alıyoruz. İlçedeki okullarımızdan seçtiğimiz gönüllü zabıtalarımıza ilk olarak uzman personellerimiz tarafından denetimlerin amacı, içeriği ve kurallar hakkında bilgi veriliyor. Zabıta elbisesi giyen minik öğrencilerimiz daha sonra ilçemizdeki okulların kantinlerini denetliyorlar. Her ay belirlenen üç okulu ziyaret ederek kantinleri denetleyen minik zabıtalarımız, kantinlerin genel temizliği, satılan ürünlerin son kullanım tarihleri, satılmaması gereken ürünleri kontrol ediyorlar. Projemizin genel amacı; öğrencilerimize erken yaşta sağlıklı ortamlarda yemek yemeleri ve alış veriş yaptıkları yerlerdeki hijyen durumunun insan sağlığı açısından ne kadar önemli olduğunu göstermektir. Minik Zabıtalarımız belirli periyotlar halinde bu denetimlerini sürdürecekler" ifadelerinde bulundu.

        (ZIG-CÖ-Y

        27.10.2016 16:36:21 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Malatya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Malatya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler