Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Vali Işın: "PKK'yı da elbirliği ile yok etmek zorundayız"

        - Okul açılışında konuşan Ağrı Valisi Musa Işın:

        - "3, 4 bin PKK'lı terörist bu ülke ile baş edemez"

        (Fotoğraflı)

        Faruk Yavuz

        AĞRI (İHA) - Ağrı Valisi Musa Işın, 78 milyon insanın öldürülmekle bitmeyeceğini dile getirerek, "3, 4 bin PKK'lı terörist bu ülke ile baş edemez" dedi.

        Geçen yıl yapımına başlanarak tamamlanan 24 derslikli Ertuğrul Gazi Ortaokulu'nun açılışı, Ağrı Valisi Musa Işın'ın katılımıyla yapıldı. Patnos Kaymakamı Engin Yalçın'ın açılış konuşmasının ardından kürsüye çıkan Vali Işın, eylül ayının başından itibaren kentte temeli atılan, inşaatına başlanılan veya yapımına başlanılan kamuya ait binaların ya açılışlarını yaptıklarını ya da temel atma programlarına katıldıklarını belirtti. Bugün 24 derslikli Ertuğrul Gazi Ortaokulu'nun açılışını gerçekleştireceklerini ifade eden Vali Işın, "Halihazırda Ağrı ve ilçelerinde devam eden yatırımlarımızın toplamı 2 milyar 800 milyon Türk Lirası'dır. Bu yatırımlara tarımsal destekleme, SERKA desteklemeleri hariçtir. Allah devletimize zeval vermesin. Bu 15 yıl içerisinde yapılan yatırımlar, 80 yıllık cumhuriyet dönemine mütekabildir. Okullarımız bittiği takdirde derslik başına düşecek öğrenci sayımız 23 veya 24 olacaktır. Büyük şehirlerde bu oran 40, 50 ve hatta 60'a kadar çıkmaktadır. Onun için değerli kardeşlerim, devletimizin kıymetini bilelim. Hizmet edenlere teşekkür edelim. Bu devletin ne kadar kerim bir devlet olduğunu görelim. Bu devletin vatandaşı için ne kadar merhametli, şefkatli olduğunu, yaşam kalitesini yükseltilmesi ve insanca yaşaması için ne kadar gayret ettiğini görelim. Elimizi vicdanımıza koyalım. Eğer biz nankörlük edersek, Allah elimizden alır" dedi.

        "Ortadoğu'da neredeyse taş üstünde taş kalmadı"

        Suriye ve Irak'ta yaşananlara da değinen Vali Işın, konuşmasını şöyle sürdürdü:

        "Suriye ve Irak'ı görüyoruz. Ortadoğu'da neredeyse taş üstünde taş kalmadı. Sadece bu ülke kaldı. Buna da 15 Temmuz'da suikast ettiler. Allah'a şükür aziz milletimizin sayesinde, Patnoslular'ın kahramanlıkları sayesinde vatandaşlarımız devletine ve vatanına sahip çıktı. Eğer o gece biz kaybetseydik, bugün buralarda olamayacaktık. Okullar kapalı olacaktı. Havaalanları, demiryolları, ulaşım olmayacaktı ve ülke elden gidecekti. Herkesin hayatı tehlikede olacaktı ve iç savaş çıkacaktı. Canımızın, namusumuzun derdine düşecektik. Vatanın ne kadar kıymetli olduğunu bu millet gördü. 241 şehit ve 2 bin 194 gazimiz oldu. 79 milyon vatandaşımız kenetlenerek bu hainlerin darbe teşebbüssünü püskürttü, vatanına ve milletine sahip çıktı."

        "PKK 32 yıldır bu milletin canına ve malına musallat olmuştur"

        PKK'nın 32 yıldır bu milletin canına ve malına musallat olduğunu söyleyen Vali Işın, "Bizler nasıl 15 Temmuz gecesi elbirliği ile FETÖ'yü yok ettiysek, yine el birliği ile canımıza, malımıza, namusumuza, dinimize, vatanımıza musallat olmuş olan ve kullanılan bu taşeron örgüt PKK'yı da elbirliği ile yok etmek zorundayız. Yoksa biz daha çok can kaybederiz. Daha çok çocuklarımız kandırılır. Daha çok evimiz yanar. Daha çok ciğerimiz yanar. Daha çok evimize ateş düşer. Biz aklımızı kullanalım. Bize zarar veren kim olursa olsun, isterse evladımız olsun onun karşısında dik durmamız lazım" diye konuştu.

        "PKK 'ben Marksist, Leninist, Ateist bir örgütüm' diyor"

        "Bizler bugüne kadar Peygamberimizin arkasından gittik" diyen Vali Işın, "PKK 'ben Kürdüm' diyor, Kürt olduğumuz için onların yapmış olduğu bütün kötülükleri görmemezlikten mi geleceğiz? FETÖ 'biz Müslümanız' diyor, yaptırımlarını görmemezlikten mi geleceğiz? DAEŞ denen örgütün kafa kesmelerini görmemezlikten mi geleceğiz. Her 'Müslümanım' diyenin arkasından gidecek miyiz? Her 'Kürdüm' diyenin arkasından gidecek miyiz? Bunlar terör örgütü. Çocuklarımızı götürüyor. Malımıza, canımıza kastediyor. Namusumuza göz dikiyorlar. Bu PKK daha Kürtlere ne yapsın, bana anlatır mısınız? PKK 'ben Marksist, Leninist, Ateist bir örgütüm' diyor. Bizler bugüne kadar Peygamberimizin arkasından gittik. Onu takip eden Ahmed-i Hani'yi takip ettik. 1400 yıldır takip ettiğimiz Peygamberimizi bırakıp terörist başının katil, namussuz, şerefsiz ve her türlü kötülüğü yapan bir adamın peşinden mi gidecek bu Kürt halkı? Biz vicdanımızı mı kaybettik, namusumuzu mu kaybettik, dinimizi mi kaybettik, milliyetimizi mi kaybettik. Bu adamın arkasından yürüyoruz. Biz kalben bu vatan ve ırz düşmanlarına karşı çıkarsak, Allah o zaman bu belaları üzerimizden defeder. Ama biz kalben dahi bunlara merhamet göstersek ya da meyil etsek, Allah'ın belaları hiçbir zaman üstümüzden eksik olmayacak. Bunu bilesiniz sevgili Patnoslular" ifadelerini kullandı.

        "Şimdi Allah'a şükür zenginiz, güçlüyüz"

        "Siz ancak dağlarda gebereceksiniz, başka yolu yok" diyen Vali Işın, konuşmasına şöyle devam etti:

        "Değerli Patnoslular, siz kahraman bir milletin çocuklarısınız. Siz Patnoslular kahraman insanların torunlarısınız. Malazgirt Meydan Muhaberesi burada olmuştur. Ermenileri siz kovmuşsunuz. Rusları siz kovmuşsunuz. Sizin dedeleriniz kahraman insanlar. 78 milyon insan öldürülmekle bitmez. 3, 4 bin PKK'lı terörist bu ülke ile baş edemez. Birinci Dünya Harbi'nde en zayıf olduğumuz noktada 6-7 tane büyük devlet bu millete musallat oldu. Bu fakir halk Kürdü, Türkü, Arabı, Çerkezi ile ülkede yaşayan sadece 13 milyon insandık. Ayaklarında çarık vardı dedelerimizin. Bunların hepsini bu ülkeden def ettik. Şimdi Allah'a şükür zenginiz, güçlüyüz. Topumuz, tüfeğimiz, uçağımız var. Siz kim oluyorsunuz. Siz ancak dağlarda gebereceksiniz, başka yolu yok. Kış geldi yatacak yeriniz olmayacak Allah'ın izni ile."

        Açılışını yapacakları okulda çocukların hakkı, hukuku, saygıyı öğrenmesini isteyen Vali Işın, "Yanlış yollara düşmesinler. Bunun için çocuklarımıza sahip çıkalım. Onlar bizim güvencemiz ve teminatımızdır. Yeni yapmış ve bitirmiş olduğumuz diğer okullarımız için devlet erkanı ile birlikte buraya gelip açılışını yapacağız inşallah. Sevgili Patnoslular, açılışını yapacağımız Ertuğrul Gazi Ortaokulu'nun vatanımıza, milletimize ve sizlere hayırlı, uğurlu olması temenni ederim" şeklinde konuştu.

        Açılışa Patnos Belediye Başkanı Cem Afşin Akbay, Dedeli Belediye Başkanı Veysi Durak, İl Milli Eğitim Müdürü Hatem Dursun, Ağrı İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Erhan Tenekeci, kurum amirleri, STK temsilcileri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

        (MSA-Y)

        27.10.2016 19:15:20 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ağrı haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ağrı Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler