Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Başkan Kılınç, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını kutladı

        (Fotoğraflı)

        Mehmet Barlas

        AYDIN (İHA) - Köşk Belediye Başkanı Rıfat Kadri Kılınç, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

        Kılınç, mesajında, Cumhuriyetin ilanının Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde yazılan Türk Milletinin kurtuluş destanının varış noktası olduğunu söyledi. İmkânsızlıklar içinde ve her safhası zorlu mücadelelerle dolu olan ancak milletimizin azim ve kararlılığıyla sürdürülen Kurtuluş Savaşı'nın zaferle sonuçlanmasıyla ilan edilen Cumhuriyet'in tam bağımsızlığımızın ve geleceğimizin en büyük güvencesi olduğunu belirten Kılınç, kadınıyla, erkeğiyle, tüyü bitmemiş yetimiyle tüm milletin tek yürek, tek bilek olarak yazdığı bu kurtuluş destanının aslında büyük fedakârlıklar ve kahramanlıkların öyküsü olduğunu vurguladı.

        15 Temmuz Cuma gecesi hain ve dış güçler tarafından milletin iradesine darbe yapıldığını ve Türk Milletinin her ilde adeta cephe cephe savaş mücadelesiyle vatanını savunduğunu hatırlatan Kılınç, şöyle devam etti: "Bugün buna her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyduğumuz günler yaşıyoruz. Kardeşi kardeşe kırdırmak isteyenlerin, aramıza nifak tohumları ekenlerin, milletimizi ayrıştırarak bizi bölmek isteyen karanlık güçlerin topraklarımız üzerinde oynadığı oyunları bozacak olan yine bizleriz ve bizler olmaya da devam edeceğiz. Atalarımız bu ülke için, tam bağımsızlık yolunda beraber, omuz omuza çarpışmadı mı? Aynı siperde aynı kaptan yemek yeyip, açlığa, susuzluğa beraber direnip ve hatta birbirlerinin kucağında son nefeslerini vermediler mi? Bu vatanı birlikte kurtarmadılar mı? Şimdi de onların torunları, mirasçıları olarak bu görev bizim. Onların omuz omuza kurtardığı bu vatanı bizler el ele verip, kenetlenerek koruyacağız."

        Kılınç, farklı dil, inanç ve kültürlerin bir arada yaşayabildiği büyük bir hoşgörü medeniyetinin mirasçıları olarak kardeşçe kucaklayıp, sımsıkı kenetlenerek, eşitlik ve hürriyet temeline dayanan büyük bir millet olma iradesiyle kurulan Cumhuriyet'in 100'üncü yılına doğru birlik ve beraberlik içinde yürünülmesi gerektiğini kaydetti.

        Tüm vatandaşların Cumhuriyet Bayramı'nı kutlayan Başkan Kılınç, "Bu duygu ve düşüncelerle; başta Cumhuriyetin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere Kürt'üyle, Türkü'yle, Alevi'siyle, Sünni'siyle, Laz'ıyla, Çerkez'iyle bu vatan için kan veren bütün şehit ve gazilerimizi saygı, rahmet ve minnetle anıyorum" dedi.

        (MB-Y)

        28.10.2016 09:41:50 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Aydın haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Aydın Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler