Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Aydın'da Diyabet Okulu ilk mezunlarını verdi

        (Fotoğraflı)

        Mehmet Barlas

        AYDIN (İHA) - Aydın Kamu Hastaneler Birliği'ne bağlı Aydın Devlet Hastanesi'nde diyabet hastalarına yönelik açılan 'Diyabet Okulu' ilk mezunlarını verdi.

        Bir aylık diyabet eğitimine katılan hastalara, Sağlık Bakanlığı tarafından hazırlanan diplomaları Aydın Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Dr. Selma Özcan, Aydın Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği Tıbbi Hizmetler Başkanı Op. Dr. Niyazi Kocakaplan, Aydın Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Hüseyin Zafer Alkaya ve Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Meltem Özlügil tarafından verildi.

        Diyabet hastalarının diploma töreninde konuşan Aydın Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Dr. Selma Özcan, "Diyabet (şeker hastalığı), dünyada ve ülkemizde çok sık görülen ve hayat boyu devam eden bir hastalıktır. Dengeli ve düzenli beslenme ayrıca iyi düzenli spor ve egzersiz ile önlenebilir ya da geciktirilebilir. Diyabet eğitimi diyabetli bireylerin, diyabetin yaşamları üzerindeki etkilerini ve davranışlarını nasıl değiştireceklerini ayrıntılı bir şekilde kavramalarını sağlar. Diyabet hastalarınızı okula kayıt yaptırmaya davet ediyoruz. Bu tür eğitim programlarımız sürecek" ifadelerini kullandı.

        "Mutlaka Beslenmenize Dikkat Edin"

        Aydın Devlet Hastanesi Başhekimi Op.Dr. Hüseyin Zafer Alkaya ise "Sağlıklı bir yaşamı hastalarımıza sunmak için elimizden gelen gayreti ve çabayı göstermeye çalışıyoruz. Metabolizma bozukluğundan kaynaklı bu hastalıkla baş edebilmek için mutlaka beslenmemize dikkat etmeliyiz. Eğitime katıldığınız için sizleri tebrik ediyorum" dedi.

        Endokrinoloji ve Metabolizma Uzmanları Dr. Oğuzhan Oğuz, Oğuzhan Aksu, Diyetisyen Özlem Tekin, Fizyoterapist Fatma Taşkın ile Diyabet Hemşireleri Aysel Kahraman ve Ayşegül Öztemel tarafından verilen eğitimlerde; Diyabette genel bilgiler ve oluşum mekanizması, insülin dışı ilaç tedavisi, komplikasyonlar, diyabetin insülin tedavisi, diyabette fiziksel aktivite ve egzersizlerle ilgili bilgiler verildi.

        Diyabet eğitimlerine katılan ve diplomalarını alan 24 diyabet hastası da kendilerine verilen diyabet eğitimlerden çok şeyler öğrendiklerini belirterek emeği geçen yetkililere teşekkür etti.

        (MB-Y)

        28.10.2016 09:50:33 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Aydın haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Aydın Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler