Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Karşıyaka Nikah sarayına Zübeyde Hanım'ın adı verildi

        (Fotoğraflı)

        İZMİR (İHA) - 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını coşkulu etkinlikler ile kutlayan Karşıyaka Belediyesi, sahilde bulunan nikah sarayının adını Zübeyde Hanım Nikah Evi olarak değiştirdi. Düzenlenen törende, 57 yıllık evli Aysel ve Ergun Onarır çifti de nikah tazeleyerek "Cumhuriyete bağlılık yemini" etti.

        Cumhuriyetin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün annesi Zübeyde Hanım'ın kabrinin bulunduğu Karşıyaka, en değerli emanetine bir kez daha sahip çıktı. Karşıyaka Belediyesi, İzmir'in en gözde evlendirme dairelerinden biri olan Karşıyaka Nikah Sarayı'nın adını, 'Zübeyde Hanım Nikah Evi' olarak değiştirdi. Cumhuriyet'in 93. kuruluş yıldönümü kutlamaları çerçevesinde düzenlenen isim değiştirme törenine; Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar ile CHP Karşıyaka İlçe Başkanı Uğur Yıldırım, büyükşehir ve ilçe belediye meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve ellerinde bayraklarıyla yüzlerce Karşıyakalı katıldı.

        57 yıl sonra nikah tazelediler

        Etkinliğin ilgi gören bir başka yanı ise 57 yıllık evli Aysel ve Ergun Onarır çiftinin nikah tazelemesi oldu. 1951 model bir araçla tören alanına gelen çift, alkışlarla ve karanfillerle karşılandı. Nikahı Başkan Akpınar kıydı. Onarır çifti, 'evet' demek yerine, "Atatürk ilkelerine ve cumhuriyet kazanımlarına sonsuza kadar bağlı kalacağımıza söz veriyoruz" diyerek nikahlarını yeniledi. Zübeyde Hanım için hazırlanan tabela, büyük bir coşkuyla açıldı. Bazı konukların gözyaşlarını tutamadığı görüldü. Çifte; Atatürk portresi ve Atatürk Çiçeği hediye edildi.

        Nikah sarayının adını, Zübeyde Hanım Nikah Evi olarak değiştirdiklerini hatırlatan Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, "Bu tören sadece bizler için değil, bizden sonra gelecek nesiller için de anlam taşıyan bir tören. Çünkü Zübeyde annemizi Karşıyaka'ya yakışır şekilde anıyor, Cumhuriyet Bayramımızı coşku ve gururla kutluyor, milli değerlerimizi geleceğe taşıyoruz. 57 yıl sonra yenilediğimiz bu nikah sadece iki kişi arasında tazelenen duyguları ifade etmiyor. Bu nikah, bizim Atatürk'e olan bağlılığımızı ve cumhuriyete olan inancımızı da tazeleyen ve güçlendiren bir nikah. Yaşasın Karşıyakamız, yaşasın İzmirimiz, yaşasın cumhuriyetimiz" dedi.

        (AG-Y)

        28.10.2016 10:08:00 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İzmir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İzmir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler