Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Öğrenciler Doğanlı Çınarını inceledi

        (Fotoğraflı)

        Ahmet Arslantaş

        ADIYAMAN (İHA) - Adıyaman'ın Çelikhan ilçesi Doğanlı Köyü Meydan Tepe Mevkiinde bulunan tabiat anıtı Doğanlı Çınarı öğrenciler tarafından incelendi.

        Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü tarafından tabiat anıtı olarak 2007 yılında tescillenen 550 yaşındaki 4 metre çapında gövdesi, 40 metre boyundaki Doğanlı Çınarı, öğrencileri tarafından yakından incelendi.

        Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü görevlileri tarafından Fatih Anadolu Lisesi öğrencilerine çınar ile ilgili bilgiler verildi.

        Biyoloji öğretmeni Burhan Sarıkaya ile birlikte Biyoloji Kulübü etkinlikleri kapsamında çınarı inceleyen öğrenciler, insanların ağaca verdiği zararlar anlatıldı. Öğrenciler ayrıca çevrede temizlik yaparak, çöpleri topladı.

        Biyoloji öğretmeni Burhan Sarıkaya, genç kuşaklara ekolojik değerleri tanıtıp, onların korunmasına yönlendirmek istediklerini söyledi.

        (AHM)

        28.10.2016 11:04:48 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Adıyaman haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Adıyaman Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler