Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Başkan Kayda'dan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı mesajı

        (Fotoğraflı)

        Behzat Akcan

        MANİSA (İHA) - Salihli Belediye Başkanı Zeki Kayda, Cumhuriyet'in ilanının 93'üncü yılı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı. Cumhuriyetin, şanlı tarihimizde kimseye boyun eğmeden yaşamak için canımızla ve kanımızla ödediğimiz bedelin karşılığı olduğunu belirten Başkan Zeki Kayda, "Türkiye Cumhuriyeti, Türk milletinin namusudur. Cumhuriyet, Türk milletinin her ferdinin büyük bir iman gücü ile mücadele ederek kazandığı bağımsızlık ve özgürlük zaferidir" dedi.

        Başkan Kayda 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı. Başkan Kayda mesajında, "Türk Milletinin karakterine en uygun yönetim şekli olan Cumhuriyet, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün bıraktığı en büyük miras ve vazgeçilmez bir değerdir. Atatürk'ün 'En büyük eserim' dediği Cumhuriyet'imizin kuruluşunun 93'üncü yılını kutlamanın mutluluğunu ve gururunu yaşıyoruz." dedi.

        "Değerlerini tarihten, gücünü milletinden alan iradenin kurduğu Türkiye Cumhuriyeti, Edirne'den Hakkari'ye kadar vatanın her köşesinde ortak ülkü yolunda can veren, Türk milletinin ruhudur, namusudur." diyen Başkan Kayda mesajında şunları dile getirdi:

        "Cumhuriyet; yok edilmek istenen aziz milletimizin, yedi düvele karşı verdiği mücadeleyle esareti asla kabul etmeyeceğinin haykırışıdır. Mustafa Kemal Atatürk' ün önderliğinde çoluğu-çocuğu, genci-yaşlısı, kadını-kızıyla ortaya koyduğu kahramanlıkların sonunda büyük bir zafere ulaştığı Kurtuluş Savaşını kazanarak dünyaya boyun eğmeyişinin adıdır. Son yıllarda milli birliğimize içeriden ve dışarıdan kasteden düşmanlar, binlerce yıllık şanlı geçmişi olan kahraman ırkımıza ve 93 yıllık Cumhuriyetimize ihanete kalkışmışlardır. Ancak Hakk'a inanan milletimizin, kanlarını akıtarak kurduğu bağımsız Türkiye Cumhuriyeti, yetişen nesillerimizin elinde sonsuza kadar ay yıldızlı bayrağı ile bir ve bütün olarak yaşayacaktır. Biliyoruz ve inanıyoruz ki Cumhuriyet, bize bırakılan en büyük mirastır. Bu mirasa sahip çıkmak vatanını ve bayrağını seven herkesin en temel görevidir. Büyük zorluk ve fedakarlıklara katlanarak kurulan Cumhuriyeti bizlere emanet eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, şehitlerimizin, ebediyete intikal etmiş atalarımızın aziz hatıraları önünde bugün bir kez daha saygıyla eğiliyoruz. Cumhuriyeti ve vatanımızı koruma uğrunda verilen mücadeleler esnasında şehitlik mertebesine ulaşan askerlerimizi, polislerimizi rahmetle anıyor; kahraman gazilerimizi de şükran ve minnetle selamlıyorum. Hiçbir zaman esaret altında yaşamayı kabul etmeyen ve bu uğurda canlarını feda eden Türk milletinin eşsiz kahramanlıklarının eseri olan Türkiye Cumhuriyet'inin kuruluşunun 93'üncü yılında tüm halkımızın Cumhuriyet Bayramını kutluyor sevgi ve saygılarımı sunuyorum."

        (BA-SC)

        28.10.2016 11:26:07 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Manisa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Manisa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler