Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        GTO Ekim ayı genişletilmiş meclis toplantısı yapıldı

        - GTO Yönetim Kurulu Başkanı Bartık: "Suriye ile sınır ticareti için doğru bir zaman, birçok sektöre sınır ticareti kapsamında izin çıkacaktır"

        (Fotoğraflı)

        GAZİANTEP (İHA) - Gaziantep Ticaret Odası Başkanı Eyüp Bartık, hükümetin Cerablus ve Musul politikasını sonuna kadar desteklediklerini belirterek, "Kaynağını kurutmadığınız hiçbir şeyin devamını engelleyemezsiniz. Kaynağa inmek lazım" dedi.

        GTO ekim ayı genişletilmiş meclis toplantısı meclis başkanı Settar Konukoğlu'nun başkanlığında gerçekleştirildi.

        Bartık, mecliste yaptığı konuşmada, Türkiye'nin zor bir dönemden geçtiğini, bu sürecin de birliktelik ruhuyla aşılacağını söyledi.

        Hükümetin Musul ve Cerablus harekatlarına yönelik politikasını desteklediklerini belirten Bartık, "PKK ve DEAŞ ile savaşıyoruz ama sınırlara hükmedemiyorduk. DEAŞ Musul'u üst kabul etmiş ve oraya bir şey yapamıyorduk. Şimdi doğru yolda ilerleniyor. Terörün asıl kaynağını temizleniyor. Ancak bu şekilde doğru sonuca varılabilir. Kaynağını kurutmadığınız hiçbir şeyin devamını engelleyemezsiniz. Kaynağa inmek lazım" dedi.

        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "hem masada hem sahada olacağız" sözünü sonuna kadar desteklediklerini ifade eden Bartık, "Çünkü biz birçok işi sahada kazanıp, masada kaybediyoruz. Bu defa öyle olmayacak. DEAŞ sorunu çözüldükten sonra bu coğrafyada her şey eskisinden daha iyi olacaktır. Bu anlamda hükümetimizi sonuna kadar destekliyoruz. Terörü temizleyip bölgeye huzur getireceklerine inanıyorum" diye konuştu.

        Cerablus'a düzenlenen operasyonlar sonucunda bölgenin terörden arındırılmaya başlandığını söyleyen Bartık, Cerablus'ta sosyal hayatın yavaş yavaş düzene girdiğini vurgulayarak, artık Cerablus'ta ticaretin konuşulmaya başlandığını ifade etti. Cerablus'a ticaret merkezi kurulmasının düşünüldüğünü anlatan Bartık, "Cerablus'ta sınır ticareti başlatılmak isteniyor. Bizde sınır ticareti yapılabilecek ürünlerin çalışmasını yaptık. Odamıza kayıtlı Suriyeli üyelerle de konuştuk, sınır ticareti yapılacak ürünleri tespit ettik. Suriye ile sınır ticareti için doğru bir zaman, birçok sektöre sınır ticareti kapsamında izin çıkacaktır. Bunları biraz araştırmakta fayda var" ifadelerini kullandı.

        İçeride ve dışarıda yaşanan sıcak ve psikolojik savaşların nasıl ve ne zaman son bulacağını kestirmenin zor olduğunu vurgulayan Bartık, "Her şeye rağmen ekonomik hayat devam ediyor, etmek zorunda. Hayat demek, ekonomi demektir. İnsanların evinden çıkması, işe gitmesi, alışverişe gitmesi, okula, sinemaya, kafeye, restorana gitmesi hep ekonomik döngünün bir parçasıdır. Zaten yapılmak istenen bu döngüyü kırmak ve ekonomik hayatı çökertmektir. Bu noktada her şeye rağmen cesaretle çalışan Gaziantep iş dünyasına teşekkürlerimi sunuyorum" dedi.

        "Hükümetimizin çeşitli teşviklerle şehrimize destek olmasını istiyoruz"

        GTO Meclis Başkanı Konukoğlu da ülke olarak zor bir dönemden geçildiğini, bu dönemi elbirliğiyle geride bırakacaklarını belirtti.

        Gaziantep'in her alanda tanıtılması için başlatılan çalışmaları takdir eden Konukoğlu, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) tarafından başlatılan "Şimdi Gaziantep'e Gitme Zamanı" kampanyasının kent turizmine ivme kazandıracağını vurguladı.

        Şehirde yaşayan herkesin bu kampanyaya destek vermesini isteyen Konukoğlu, "Yaşanan gelişmelere bakıldığında ülkemizin ve şehrimizin birlik ve beraberlik içerisinde daha çok çalışarak üretmeye devam etmesi gerekmektedir. Hükümetimizin çeşitli teşviklerle şehrimize destek olmasını istiyoruz" diye konuştu.

        (BRN-Y)

        28.10.2016 11:39:43 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Gaziantep haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Gaziantep Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler