Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Şahin'den Cumhuriyet Bayramı kutlaması

        (Fotoğraflı)

        GAZİANTEP (İHA) - Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

        Şahin mesajında, Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının önderliğinde, Türk milletinin yiğitliği ve Kuvayi Milliye ruhu ile kazanılan milli mücadelenin tarihte eşine çok az rastlanır bir başarı olduğunu belirtti.

        Cumhuriyetin ilanının Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde yazılan kurtuluş destanının varış noktası olduğunu aktaran Fatma Şahin, "İmkânsızlıklar içinde ve her safhası zorlu mücadelelerle dolu olan ancak milletimizin azim ve kararlılığıyla sürdürülen Kurtuluş Savaşı'nın zaferle sonuçlanmasıyla ilan edilen Cumhuriyet, tam bağımsızlığımızın ve şüphesiz ki geleceğimizin en büyük güvencesidir" dedi.

        Türkiye'nin istiklal ve istikbal mücadelesinin bugün hala farklı boyutlarda devam ettiğini ifade eden Şahin, "Kardeşi kardeşe kırdırmak isteyenlerin, aramıza nifak tohumları ekenlerin, milletimizi ayrıştırarak bizi bölmek isteyen karanlık güçlerin topraklarımız üzerinde oynadığı oyunları bozacak olan yine bizleriz. Atalarımız bu ülke için, tam bağımsızlık yolunda beraber, omuz omuza çarpıştı. Aynı siperde aynı kaptan yemek yiyip, açlığa, susuzluğa beraber direnip ve hatta birbirlerinin kucağında son nefeslerini verdiler. Bu vatanı birlikte kurtardılar" ifadelerine yer verdi.

        Yaşanılan tüm sıkıntılara rağmen inanç ve kararlılık örneği olarak kazanılan milli mücadelenin bir benzerinin de 15 Temmuz gecesi yaşandığını vurgulayan Şahin, "Bin yıldır bu coğrafyada nice düşmanları yenmiş, nice ihanet çetelerini çökertmiş olan bu aziz millet, bugün yine aynı şuurla, aynı inanç ve ruhla, milli beraberliğine kenetlenerek, 'tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet' ilkesi etrafında bütünleşerek, milletçe adeta tek vücut olarak hain darbe girişimini de bertaraf etmiştir" dedi.

        Tüm vatandaşların Cumhuriyet Bayramı'nı kutlayan Şahin, "Başta Cumhuriyeti en büyük eseri olarak değerlendiren Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere can veren bütün şehitlerimizi ve gazilerimizi saygı, rahmet ve minnetle anıyorum" ifadelerini kullandı.

        (BRN-Y)

        28.10.2016 12:00:56 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Gaziantep haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Gaziantep Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler