Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Keçiören teröre "Edi Bese" dedi

        (Fotoğraflı)

        ANKARA (İHA) - Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, "Bizler de terörün, hainliğin bitmesi için 'Edi Bese' diyoruz. Mezopotamya'nın kadim milletlerinden olan Kürtleri bir terör örgütü kirletemez" dedi.

        Keçiören Belediyesi'nin ev sahipliğinde gerçekleşen İslam aleminin önemli ismi alim ve düşünür Ahmed-i Hani'nin eserlerinin seslendirildiği Grup Tillo Konseri "kardeşlik" mesajlarına da sahne oldu. Neşet Ertaş Sanat ve Gösteri Merkezinde düzenlenen ve TRT Kurdi ekranlarından da canlı yayınlanan konsere Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, AK Parti Ankara Milletvekili Aydın Ünal ile çok sayıda vatandaş katıldı. Vatansever bir alim olan Ahmed-i Hani'nin eserlerini seslendiren Grup Tillo birlik ve beraberlik mesajları verirken yoğun istek üzerine Edi Bese (Artık Yeter) isimli ezgilerini 2 kez seslendirdiler. Anadolu topraklarının inşa ettiği gönül birlikteliğine katkılarından dolayı Grup Tillo'ya teşekkür eden Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, "Bizler de terörün, hainliğin bitmesi için 'Edi Bese' diyoruz. Mezopotamya'nın kadim milletlerinden olan Kürtleri bir terör örgütü kirletemez. Hz. Mevlana'nın da dediği gibi aynı gönül dilini konuşmak aynı dili konuşmaktan evladır" dedi.

        "15 Temmuz'da emperyalizme dur dedik"

        Kalın, Ahmed-i Hani'nin Doğubeyazıt'taki mezarını ziyaretine de atıfta bulunarak şunları söyledi:

        "O ziyaret esnasında da hissettiğim bir duygu vardı hala 300 yıl sonra bile yolumuzu aydınlatan alimlerin varlığı her türlü alçaklığa karşı birliğimizi korumamız gerektiğini bizlere bir kez daha hatırlatıyor. Bizler birlik oldukça emperyalistlerin planları boşa çıkacaktır, 15 Temmuz'daki de aynı ruhtur. O zaman da bu millet bu darbeye, bu alçakça iş birliğine yol vermeyeceğim dedi. F-16ların, tankların karşısında durdu. Tüm şehitlerimiz gibi 15 Temmuz şehitlerimizi de unutmayacağız."

        Anadolu'nun zengin bir kültüre ev sahipliği yaptığına da dikkat çeken Kalın, "Aşık Veysel, Pir Sultan, Karacaoğlan, Mevlana, Neşet Ertaş bizlere tükenmez bir hazine bıraktılar. Bu ülke Kürtçenin, Halk Müziğinin yasaklandığı, hor görüldüğü dönemlerden geçti, bizi gönül coğrafyamızdan koparmak istediler ama o günler artık geride kaldı, birlik ve beraberliğimizi pekiştiren zenginlikle yolumuza devam ediyoruz" ifadelerini kullandı.

        "Ortak dil gönül dili"

        Kürtçenin yasaklandığı dönemlerin geride kaldığına dikkat çeken AK Parti Ankara Milletvekili Aydın Ünal ise, "Seslerin, sözlerin yasaklandığı bir dönemden bugün Türkçe ve Kürtçe eserleri birlikte alkışladığımız bir döneme geldik. Farsça yazan Mevlana, Türkçe yazan Yunus Emre neyse Kürtçe yazan Ahmed-i Hani de odur. Hangi dilde yazarlarsa yazsınlar, konuştukları dil gönül dilidir" diye konuştu.

        "Kültür mirasını tanıtmak millete hizmettir"

        17. yüzyılda yaşamış değerli bir ismin eserlerini hep birlikte dinlemeye aracı olduklarından ötürü çok memnun olduğunu dile getiren Keçiören Belediye Başkanı Ak, "Ahmed-i Hani fikirleri, eserleri, alimliği ile çağına yön vermiş önemli bir isimdir. Biz bu önemli isimlerin birikimlerinin, düşünce dünyasının zenginliklerinin ve dünyaya bakışlarının günümüze de rehber olmasını arzu ediyoruz. Tıpkı Muharrem Ertaş, Aşık Veysel, Yunus Emre, Neşet Ertaş gibi Ahmed-i Hani de bu toprakların önemli bir değeridir. Anadolu coğrafyasının zenginliği buradan gelir, gönül telini titreten, doğayı, insanı anlatan ve ortak manevi değerlerde buluşturan sözler nesilden nesile bizleri bir arada tutan ana mayayı oluşturuyor. Ahmed-i Hani de o çağlardan günümüze kardeşliğin, birlik ve beraberliğin sesi olmuştur biz de bu sesi, bu kültür mirasını duyurmakla mükellefiz. Anadolumuzda, toplumumuzda ve kültürümüz içinde bu isimlerin varlığını duyurmak da millete hizmettir" şeklinde konuştu.

        (SLCK-ÖZ-Y)

        28.10.2016 12:08:17 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler