Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Gençlik ve Spor Bakanı Yardımcısı Boynukalın Keçiören'de

        (Fotoğraflı)

        ANKARA (İHA) - Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, "Yapımı süren 3 bin kişilik kapalı spor salonunun adı Rio olimpiyatlarında şampiyon olan milli güreşçimiz Taha Akgül'ün adını taşıyacak" dedi.

        Gençlik ve Spor Bakanı Yardımcısı Abdurrahim Boynukalın, Keçiören'de yapımı süren 3 bin kişilik kapalı spor salonunun inşaatını inceledi. İnşaatının yüzde 61'i tamamlanan kapalı spor salonunu gezen Boynukalın'a Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak eşlik etti. Çalışmalar hakkında bilgi veren Ak, spor salonunun okullar, spor kulüpleri, amatör ve profesyonel sporcular başta olmak üzere tüm Keçiören'e hizmet vereceğini ifade ederek, "Tesisimizde 7'den 70'e herkes spor yapabilecek. Spor salonumuzu engelli kardeşlerimizin de faydalanabileceği şekilde inşa ediyoruz. Açılışını inşallah 19 Mayıs 2017'de yapmayı hedefliyoruz. Temelini atarken Gençlik ve Spor Bakanımız Akif Çağatay Kılıç ile kararlaştırdığımız gibi salonun adı Rio olimpiyatlarında şampiyon olan milli güreşçimiz Taha Akgül'ün adını taşıyacak. 19 milyon liraya mal olacak tesisimizin Keçiörenimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum" diye konuştu.

        Bağlum'daki Kültür, Spor ve Gençlik Merkezi inşaatının da yüzde 81'inin tamamlandığını söyleyen Ak, "Bağlum'un ilk kültür merkezi olma özelliği taşıyan merkezimiz, önemli bir eksikliği de gidermiş olacak. İçerisinde bulunan sayfiye yeriyle birlikte burası bir yaşam alanına dönüşecek. Futbol sahamızın da yer aldığı mesire alanımızda vatandaşlarımız temiz havadan da yararlanarak nitelikli zaman geçirebilecekler" açıklamasında bulundu.

        Boynukalın ile Ak birlikte ok attılar

        6 bin 500 metrekare alan üzerine inşa edilen Bağlum Kültür, Spor ve Gençlik Merkezi ise, yarı olimpik yüzme havuzu, aerobik ve fitness salonları, çok amaçlı salon, 6 derslikli KEDEM kurs merkezi, gençlik merkezi aktivite salonu ile kafeterya ve dinlenme alanlarından oluşuyor. Boynukalın ile Ak, kapalı spor salonu inşaatının ardından Kartaltepe Kent Ormanı'na giderek ok atışında da maharetlerini sergilediler.

        (AS-ÖZ-Y)

        28.10.2016 12:15:12 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler