Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Vali Mustafa Toprak'dan Cumhuriyet Bayramı mesajı

        (Fotoğraflı)

        MALATYA (İHA) - Malatya Valisi Mustafa Toprak 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.

        Türk Milleti'nin Cumhuriyet'in kuruluşunun 93. yılını büyük bir coşkuyla kutladığını kaydeden Vali Toprak mesajında, "Tarih boyunca kurduğu devletler ve inşa ettiği medeniyetlerle üç kıtada iz bırakmış, tüm dünya milletlerine mertlik, yiğitlik, cesaret, vatanseverlik, hak, hukuk ve adalet kavramlarının anlamını öğretmiş Yüce Türk Milleti'nin evlatları olarak, Cumhuriyetimizin 93. yılına ulaşmış olmanın heyecanını ve sevincini yaşamaktayız. Vatan, Millet, Bayrak uğruna, Devletimizin bekasını tesis etmek maksadıyla Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK'ün önderliğinde varını yoğunu ortaya koyan Kahraman Ecdadımız, Orta Asya'dan Avrupa'ya yankılanan emsalsiz destanlarına birini daha ekleyerek Kurtuluş Savaşı'nı kazanmış ve bu zaferi Cumhuriyet'le taçlandırmıştır. Maküs talihimizin yenilmesi ve üzerimizdeki kara bulutların dağıtılması sonucu kurulan Cumhuriyetimiz, Milletimizin azim ve kararlılıkla mücehhez çalışmaları neticesinde dev adımlarla ilerleyerek bölgesinde ve dünyada parlayan bir yıldız haline gelmiştir. Asya ve Avrupa'yı ilk kez deniz tabanının altından karayoluyla birleştirecek olan Avrasya Tüneli Projesi, İstanbul Boğazı'nı devasa bir gerdanlık misali süsleyen Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve dünyanın en yüksek yolcu kapasiteli havalimanı olacak olan İstanbul Yeni Havalimanı, otoyollarımız, gelişen teknolojiye uygun yerli silah ve savunma sanayimiz, eğitim ve sağlık alanlarında geldiğimiz nokta, büyüyen ekonomimiz Cumhuriyetimizin kat ettiği mesafenin, Devletimizin gurur verici gelişmesinin göstergesi olmuştur" ifadelerine yer verdi.

        Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulduğu günden beri şer odaklarının hedefi haline geldiğini kaydeden Vali Toprak, "Aziz Milletimizin malumları olduğu üzere, kurulduğundan bu yana Türkiye Cumhuriyeti Devletimiz çeşitli zaman dilimlerinde küresel şer odakları tarafından zayıf düşürülmek, çökertilmek ve yıkılmak istenmiş, içimizde çöreklenen hıyanet şebekeleri de bu karanlık odaklara hizmet ederek ekmeğini yeyip suyunu içtikleri Kutlu Vatanımıza ihanet etmekten çekinmemiştir. Fakat şükürler olsun ki feraset ve cesaret sahibi Aziz Türk Milleti her defasında bu hain teşebbüslerin üstesinden gelmiş, ihanet çetelerine de onlara kol kanat geren mihraklara da asla geçit vermemiştir. Hıyanet ve sinsiliğin tescillendiği tarih olan 15 Temmuz 2016 akşamında Türk Silahlı Kuvvetlerimizin şerefli üniforması ile kendisini kamufle eden, sirayet ettikleri kurumlarda bu hain kalkışmaya destek sağlayan okyanus ötesinin maşalarına karşı verilen demokrasi mücadelesi, Türk Milletinin Vatanına ve Milletine olan sadakatinin şerefli bir ifadesi olmuştur. Unutulmamalıdır ki şan ve şeref dolu binlerce yıllık bir maziye sahip olan Türk Milleti bir kez olsun hürriyetinden taviz vermemiş ve katiyen devletsiz kalmamıştır. Hiçbir gücün baş eğdiremediği bu Necip Millet canından vazgeçmiş fakat vatanından vazgeçmemiştir. Bu nedenle biliyor ve inanıyoruz ki sömürü, kan ve gözyaşı üzerine bina edilmiş güya medeniyetler ve onlara uşaklık eden PKK, FETÖ/PDY ve ismi ne olursa olsun yıkıcı ve bölücü terör örgütleri Türk'ün sarsılmaz iradesi karşısında tutunamayacak ve kadim zamanın çöplüğünde yitip gidecektir. Türk Milleti asla aklından çıkarmamalıdır ki kanımız ve canımız pahasına kurmuş olduğumuz Cumhuriyet'in bütün unsurlarıyla ilelebet korunması kadın erkek, çoluk çocuk, genç yaşlı ayırmaksızın hepimizin ortak vazifesidir. Bizlere miras bırakılan kutlu vatanın, Yıkılmaz Cumhuriyet'in, Şanlı Al Bayrağın manevi yükü istisnasız hepimizin omuzlarındadır. Türk Milleti Mukaddes Vatanımızın bölünmez bütünlüğüne, Milletimizin birlik ve beraberliğine kast edecek olanlara layık oldukları karşılığı vermekten asla imtina etmeyecektir. Bu duygu ve düşüncelerle, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK olmak üzere Kahraman Silah Arkadaşlarını, Aziz Şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden Şanlı Gazilerimizi sonsuz şükran duygularımla ve rahmetle yad ediyor, Şehitlerimizin emaneti olan Şehit Ailelerimizin ve Gazi Ailelerimizin her zaman yanında olduğumuzu ifade ediyor, Saygıdeğer Malatya Halkının ve Aziz Milletimizin Cumhuriyet Bayramı'nı kutluyorum".

        (CÖ-BRN-Y)

        28.10.2016 12:29:20 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Malatya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Malatya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler