Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Özer, "Cumhuriyetimizin ilanının 93. yılını kutluyoruz"

        (Fotoğraflı)

        Onur Altındağ

        ZONGULDAK (İHA) - Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.

        Mesajında, milletin ikinci kurtuluş mücadelesini verdiğine dikkat çeken Özer şunları söyledi: "Milletimizin, vatanını düşman işgalinden kurtarmak için verdiği emsalsiz mücadelenin ardından ulaştığı zaferin taçlandırıldığı, Cumhuriyetimizin ilanının 93. yılını kutluyoruz. 29 Ekim 1923'te ilan edilen Cumhuriyetimizin 93. kuruluş yıldönümü coşkusunu ve heyecanını bu yıl çok daha farklı yaşıyoruz. Millet olarak ikinci kurtuluş mücadelesini verdiğimiz 15 Temmuz gecesi yaşanan kanlı darbe girişiminin ardından milletimizin gösterdiği irade Türkiye Cumhuriyetinin ne kadar sağlam temeller üzerine kurulduğunu bir kez daha göstermiştir. Milletimizin şanlı mazisi, en zor şartlarda dahi dimdik ayakta kalabileceğini gösteren, yarınlarımız için bize güç veren, geleceğe düşeceğimiz notlar için çok önemlidir. Kahramanlık destanlarının yazıldığı ülkemizi, muasır medeniyetlerin ötesine taşımak ve çağdaş dünya devletleri içinde hak ettiği saygın konuma yükseltmek bizlerin görevidir. Daha güçlü, daha huzurlu Türkiye'yi el birliğiyle inşa edebilmek için bizlere düşen en önemli görev; Cumhuriyetimize sahip çıkmak, ülkemizin ve milletimizin geleceği için çalışmak, mücadele etmek, tüm bunların sağlanması için fedakârlıkta bulunmaktır. Bu duygularla, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal başta olmak üzere, bu toprakları bizlere vatan kılan tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmetle anıyor, Cumhuriyetimizin kuruluşunun 93. yıl dönümünü kutluyorum."

        (OA-OA-Y)

        28.10.2016 12:51:06 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Zonguldak haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Zonguldak Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler