Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Botoks ile yüzde 'V' şekli

        (Fotoğraflı)

        Gökhan İçkilli

        SAMSUN (İHA) - Estetik Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Turgut Ortak, botoks uygulaması ile kaslarının zayıflatılmasıyla yüzde çok istenilen 'V' şekline kavuşulabileceğini söyledi.

        Güzellik anlayışı içerisinde aşağıdan çeneye bakıldığında yukarıya doğru 'V' şeklinde bir görüntü olması kabul edilen bir eğim olduğunu belirten Özel FBM Tıp Merkezi Estetik Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Doç.Dr. Turgut Ortak, "Genç hastalarda aşırı şekilde ciklet çiğneyenlerde, sert çene hareketleri yapanlarda, geceleri dişini gıcırdatanlarda çenemizin kulağımıza doğru olan arka kısmında kaslar gelişiyor ve o bölge biraz şişmiş gibi görüntü veriyor. Normalde bu görüntü Uzak Doğu ülkelerde görülür. Bunlarda kemiğinde müdahalesi gerekiyor. Ama bizim ülkemizde bu çok fazla görünmüyor. Genelde muayene ettiğimiz zaman çene kasımızın aşırı stresli olanlarda, çok konuşanlarda, sert şeyleri yemekte, çiklet çiğneyenlerde ve özellikle bayanlarda çene köşesi böyle bir hal alıyor. Buda yüze kare görünümü veriyor. Bugünün eğilimi olan, hoş kabul edilen yüzün 'V' şeklini bir miktar bozuyor. Bunların tedavisinde botoksla kasığın zayıflatılmasıyla 'V' şeklini elde etmek mümkündür. Botoks uygulanmasını 2-3 defa yaptığımız zaman yüzdeki kare görüntüsünü, yüzdeki 'V' şeklini hastalarımızda gözlüyoruz" dedi.

        (GKH-MAY-Y)

        28.10.2016 13:16:50 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Samsun haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Samsun Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler